anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ochrona kupujących nie działa... :(

nikaLFC
#2 Obserwator

Zgłosiłam reklamację produktu, która została uznana przez sprzedawcę poprzez dosłanie części naprawczej.

Jej wymiana nie przyniosła skutku, problem pozostał. Zgłosiłam więc drugą reklamację tej samej wady w tej samej dyskusji Allegro, sprzedawca ją odrzucił bez weryfikacji produktu.

Zgodnie z prawem druga reklamacja tej samej wady nie może być zablokowana przez sprzedawcę...

No a jednak. Chcę więc skorzystać z programu ochrony kapujących - nie mogę. W dyskusji nie ma takiej opcji.  2 razy prosiłam o pomoc doradcę Allegro- cisza...

Tak wygląda pomoc Allegro w razie problemów ? Co mam jeszcze zrobić, aby ją otrzymać ?

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

Sa_nova
Moderatorka Allegro Gadane

@nikaLFC podaj proszę numer zamówienia, sprawdzę szczegóły. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

nikaLFC
#2 Obserwator

Proszę bardzo:

aa91fe50-c4b3-11f0-9f00-f1ac1264abfe
oznacz moderatorów

Sa_nova

@nikaLFC dzięki! Poporosiłam o wypowiedź w zgłoszonej reklamacji. Przepraszam, za dłuższy czas oczekiwania, jest to spowodowane ilością zgłoszeń. 😊

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@nikaLFC każda reklamacja u sprzedawcy może zostac odrzucona nie ma takiego zapisu o jakim wspominasz, od wyjasniania sprawy jest rzecznik / sąd

oznacz moderatorów

nikaLFC
#2 Obserwator

OK. Dlatego też chcę skorzystać z programu ochrony kupujących.

W dyskusji doradca napisał, że mogę ubiegać się o zwrot kosztów. Nie widzę tylko takiej opcji, zaś doradcy po wciśnięciu opcji "poproś o pomoc" nie odpowiadają...

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@nikaLFC to był bot automat nie doradca, możliwe że guzik odblokuje się sam po jakimś czasie pewnie po 14 dniach w dyskusji a wezwij pomoc allegro nie działa od razu trzeba poczekać. Napisz w dyskusji do allegro zapytanie jak człowiek przyjdzie to będzie wiedział o co chodzi.

oznacz moderatorów

nikaLFC
#2 Obserwator

Dyskusja trwa już 3 tygodnie...

oznacz moderatorów