Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dotychczas, gdy korzystaliście z wyszukiwarki, prezentowaliśmy Wam wszystkie dostępne oferty wyszukiwanego przedmiotu. Jednak mamy już ponad 500 milionów ofert - aby spełniać swoją rolę, wyniki wyszukiwania wymagały uproszczenia.
Dlatego od 1 października będziemy wyświetlać na Allegro wyłącznie listę produktów. Większość z Was dobrze zna już ten widok, testujemy go od kilku miesięcy, w tej chwili widzi go już 70% kupujących. Zdecydowaliśmy się wprowadzić go dla wszystkich, jako domyślny widok wyników wyszukiwania.
Co istotne, nadal będziecie mogli, tak jak dotychczas, przejrzeć listę wszystkich ofert danego produktu - wystarczy kliknąć przycisk [porównaj X ofert].
Dlaczego zdecydowaliśmy się na tę zmianę?
Wyniki testów wyraźnie wskazują, że dzięki korzystaniu z widoku produktowego kupujący:
Więcej informacji jak zawsze znajdziecie w naszych aktualnościach.
Dokładnie, JEDEN PRZYCISK kończy dyskusje w temacie, odkąd się pojawiły katalogowe oferty "posegregowane" od zawsze tak robiłem i wystarczylonto ustawić raz i przeglądarka pamiętała... KOMU TO PRZESZKADZAŁO ZEBY MIEĆ WYBÓR??????
Zróbcie od 1 października połączone oferty jako widok standardowy, ale przycisk "Rozłącz" niech zostanie. Wtedy każdy użytkownik wybierze widok jaki mu najbardziej odpowiada, żeby "szybciej znajdowali to, czego szukają "
Kolejna **piiip**yczna decyzja, wy naprawdę zabijacie ten portal, po co wprowadzacie coś co tylko wydłuża i utrudnia proces zakupowy? Przecież to jest patologia.
Portal aukcyjny na którym nie można nic znaleźć. Tylko Polak to potrafi
@gorajma, myślę, że to nie Polak. Zrobił to zagraniczny inwestor, który słyszał, że [moderacja] tak ma i dobrze im idzie.
Piszę ten post tylko dlatego żeby dać wam do zrozumienia, że to kolejna abstrakcyjna decyzja, która tylko odpycha od waszego portalu zaraz po wprowadzeniu allegrolokalnie, braku możliwości filtrowania ofert z wysyłką z Chin w niektórych kategoriach żeby przypodobać się producentom taniego szmelcu itp. Teraz żeby znaleźć jakiś produkt w najniższej cenie muszę przeklikać 100 różnych katalogów przez co czas jaki spędzam na portalu wydłuża się 100 razy i człowiekowi po prostu się odechciewa i dochodzi frustracja, jak możecie non stop wprowadzać zmiany tylko na gorsze? Po co wy to robicie i zabijacie dobrze funkcjonującą platformę?
Jeszcze widzę, że uskuteczniania jest cenzura i próbujecie przerzucać wszystkie publikowane posty na stronie głównej pod post ogólny xD to jest naprawdę żałosne, oby potężny Jeff Bezos ogarnął swój portal i zmiótł was z planszy, bo to co wy wyprawiacie przyprawia o ból głowy.
@Ziemiol95 nie jest to cenzura, tylko utrzymanie porządku, bo o jednym temacie rozmawiamy w jednym wątku.
No ta wiadomo przecież że chodzi o porządek, a nie żeby posty innych niezadowolonych osób się nie rzucały w oczy aż tak mocno :PPPPPP
1 czerwca miał ruszyć serwis który zniszczy allegro, nie wyszło, ale wydaje mi się, że tylko dlatego, że to było za wcześnie, gdyby dziś ogłosili ponowny start to ciekawe ilu przedsiębiorców by tam poszło 🙂 chyba trzeba porozmawiać z nimi, złożyć petycję, o ponowny start platformy. Po tym co robi allegro to te "wszyssttkooo" zaorałoby allegro
Alle syf się zrobił. Teraz to już w ogóle nie można nic wyszukać. Porażka level hard.
Zalogowałam się na forum tylko po to by napisać, że obecne scalane oferty to tragedia.
Konto na allegro mam od 15 lat, od ostatnich kilku lat intensywnie korzystam jako kupująca. To co teraz wprowadzono to żart i uwaga trudniej mi się szuka to czego potrzebuję. Nawet jak kliknę 'porównaj 20 ofert' to faktycznie pokazuje się o wiele więcej niż te przykładowe 20.
Zmiana ta na tak ale dajcie ludziom wybór jak nie będzie wyboru to pewnie ludzie zaczną szukać alternatyw i tyle. Z resztą sama mam smarta jakoś do grudnia i pewnie z jego końcem pożegnam się z allegro...
Jeśli ktoś szuka np używanej Playstation 3 to życzę powodzenia.
https://allegro.pl/kategoria/sony-playstation-3-ps3-konsole-122285?string=playstation%203
Dokładnie o tym samym napisałem wyżej apropo kupienia jakiejkolwiek rzeczy np gry na konsole... To jest DRAMAT I CHAOS I ZNIECHACA DO CZEGOKOLWIEK... a pierwsze słowa rewolucyjnej zmiany brzmią:
"Chcemy, żeby kupujący mogli szybko znaleźć produkty, których szukają i łatwo porównać wszystkie oferty z tymi samymi produktami."
Ludzie z ALLEGRO trolluecie własnych użytkowników, ciężko to ogarnąć... Popatrzcie na tw wpisy.
Łatwo to się klikało w w kilka filtrów i sortowanie wszystkich ofert... Kilkanaście sekund i miałem to co chciałem przed oczami. Katalogowe I prywatne do wyboru do koloru, po cenie czy po "od najnowszych" ... Co wy najlepszego zrobiliście z serwisem.
Miałem powtarzać ten tekst codziennie.
Bardzo proszę moderatorów o umożliwienie mi wyłączenia opcji łączenia ofert na moim koncie. Proszę uwzględnić moje konto do zakończenia tych testów, nie chcę opcji łączenia ofert, na moim koncie może taka opcja nie istnieć. Z góry dziękuję, za pozytywne działania w tym kierunku.
Ale jak widać testy e to zwykłe kłamstwo, bo one już się zakończyły na niekorzyść kupujących, a ich opinie nie mają najmniejszego znaczenia.
Już "wymuszać" zakończenia "testów" na moim koncie nie będę.
Kupować prawdopodobnie zaraz nie przestanę, ale jak ktoś się obudzi i wystawi podobną konkurencyjną platformę zakupową z wyciągniętymi wnioskami z doświadczeń z allegro, skorzystam na pewno.
No właśnie im szybciej przestaniesz tu kupować tym szybciej wnioski dotrą
Jest portal aukcyjny [moderacja] . Wygląda jak stare Allegro, no tylko że po rosyjsku, bo działa na terenie UA. Jakby ktoś wziął i przetłumaczył na polski i uruchomił platformę w PL, to może by się rozwinęła. Allegro otwiera drogę start-upom 🙂
To nie autoreklama czasem? Bez obrazy, ale "username checks out", jak to mawiają na reddicie. 😉
Co do samego portalu, na razie wygląda lekko sketchy.
Los tamtego portalu, o którym wspomniałem mnie nie obchodzi. Podałem jedynie przykład, że wygląd przypomina stare Allegro i fajnie by było, żeby w Polsce się pojawił jakiś nowy portal aukcyjny. Tyle w temacie.
Pomyśleć że kiedy w połowie 2000 roku zaproponowałam na forum aby sprzedawcy ( i inni chętni ) zrobili zrzutkę i kupili sobie Allegro za oszałamiającą wtedy kwotę 75 000$ to zostałam wysmiana, a to bylo tylko 75$ na jednego udziałowca lub nawet mniej.