Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dotychczas, gdy korzystaliście z wyszukiwarki, prezentowaliśmy Wam wszystkie dostępne oferty wyszukiwanego przedmiotu. Jednak mamy już ponad 500 milionów ofert - aby spełniać swoją rolę, wyniki wyszukiwania wymagały uproszczenia.
Dlatego od 1 października będziemy wyświetlać na Allegro wyłącznie listę produktów. Większość z Was dobrze zna już ten widok, testujemy go od kilku miesięcy, w tej chwili widzi go już 70% kupujących. Zdecydowaliśmy się wprowadzić go dla wszystkich, jako domyślny widok wyników wyszukiwania.
Co istotne, nadal będziecie mogli, tak jak dotychczas, przejrzeć listę wszystkich ofert danego produktu - wystarczy kliknąć przycisk [porównaj X ofert].
Dlaczego zdecydowaliśmy się na tę zmianę?
Wyniki testów wyraźnie wskazują, że dzięki korzystaniu z widoku produktowego kupujący:
Więcej informacji jak zawsze znajdziecie w naszych aktualnościach.
"Kupujący szybciej znajdują to, czego szukają "
- pisząc takie ewidentne kłamstwo zachowujecie się tak jakbyście mieli wszystkich kupujących w ... głębokim poważaniu.
Od dwóch dni nasza sprzedaż spadła o 99%.
Jednym słowem jesteśmy zmuszeni wszystko wypromować i dać Adsy.
Jak zapłacimy już za wymuszone promowanie i za Adsy, prowizję, podatki, VAT-y to zostaje wielkie NIC!!!
Przed nami sprzedawcami wielkie wyzwanie…jak uporać się z kosztami i przetrwać?!
Mam wrażenie że Allegro z nami walczy i nie wspiera od dawien dawna:((
Pocieszę Cię, promowanie też straciło sens, bo i tak Allegro wybiera Top Ofertę wg skomplikowanego algorytmy z użyciem AI, Yeti i UFO. Jego działanie jest tak skomplikowane, że nawet NASA już kilka tygodni go rozkminia;)
To jest bardzo dziwne jak ten system wybiera bo np znam przykłady gdzie przy identycznej cenie top ofertę ma konto z 98,2% a konto ze 100% jest niżej pozycjonowane. Oba bez SS. Oba bez wyróżnień. Liczmy tylko na to, że Polacy i tak będą filtrować te oferty poprzez porównanie.
ależ to prawda, tyle że zdanie jest dłuższe "Kupujący szybciej znajdują to, czego szukają i co jest z naszego sklepu lub od naszych znajomych. AMEN"
Napisałem wczoraj 02.10.2024 do allegro data jest tu istotna. Oto jaką otrzymałem odpowiedź:
Nawet nie chciało im się zmienić formułki tylko dalej klepią kopiuj wklej to co klepali we wrześniu...
Żal, dno i metr mułu...
A to kolejne wypociny pseudo konsultantki:
Żal i dno...
I kolejny raz zadałem pytanie które zacytuję:
"Proszę opisać mi własnymi słowami w czym przeszkadzało pozostawienie ludziom wyboru w postaci przycisku "Rozłącz oferty"?"
Kolejny raz nie dostałem odpowiedzi a zamiast odpowiedzi to:
Mam wrażenie że rozmawiam z idio.tami którzy pracują jako konsultanci.
Swoją drogą odpisuje mi już trzecią osoba w jednym wątku.
No, na chłopski rozum to by znaczyło, że im więcej zgłosisz problemów, tym szybciej wdrażają ten niedopracowany system 😉
Tzn im szybciej zgłosić bzdurne pomysły, tym szybiej je wdrożą...
Może i dobre rozwiązanie dla nowych przedmiotów, ale na pewno nie praktyczne w kategorii kolekcja sztuka. Tam człowiekowi musi się coś spodobać, a znając Wasze algorytmy pchacie na widoczne najgorszy chłam. Gratuluje
Nie ubliżając nikomu...ale to jest do **piiip** i tyle w temacie.
oby dalej wam słupki spadały
https://www.bankier.pl/inwestowanie/profile/quote.html?symbol=ALLEGRO
chyba że o to wam chodzi by po taniości odkupić, wtedy to naprawdę dobra strategia
Na razie trzymają dość stabilnie -2zł/tyg, więc jeszcze 17 tygodni mogą tak pociągnąc 😉
Trzeba jeszcze wstrzymać się z zakupami na Allegro przez ten rok i w 2025 będziemy mogli sobie kupić całą spółkę i wymienić zarząd.
Nie sądziłem, że zmiana w związku z którą zmuszacie użytkowników do korzystania z pogrupowanego wyszukiwania ofert i brak możliwości rozłączenia ofert, wpłynie na mnie tak znacząco (czytaj negatywnie), że jak nigdy szukam innego portalu aukcyjnego, mniej przesiaduje na stronie Allegro, jak mam szukać u Was i sobie pomyśle o tym bałaganie to mi się odechciewa, ale to dobrze, bo stworzy się obszar dla innych portali aukcyjnych + częściej już przesiaduje na zagranicznych stronach.
Nie zostawia użytkownikowi wyboru ten co myśli, że ma i zawsze będzie miał monopol na daną usługę., jak bardzo można się pomylić w dłuższej perspektywie czasu.
Tysiące niezadowolonych kupujących i sprzedających, a oni że jest łatwiej, lepiej.
Eksperyment społeczny jak nic...
Jest bardzo podobny do Allegro portal w Polsce, jeśli ktoś się przyzwyczaił do interfejsu Allegro z łatwością się odnajdzie, dużo ofert, brak p... grupowania ofert, znaczy się jest normalnie, zaczyna się na literę E
na **piiip** nie ma używanych
"Nasza Klasa" też myślała, że jest tak wielka że nigdy nie upadnie... i każdy wie jak skończyła.
Zrobiliście szajs!
Jak musicie mieć tak, to dodajcie przycisk, który przywraca normalniejsze allegro przed zmianą.