anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Od 1 października zmieniamy sposób prezentowania ofert

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

Dotychczas, gdy korzystaliście z wyszukiwarki, prezentowaliśmy Wam wszystkie dostępne oferty wyszukiwanego przedmiotu. Jednak mamy już ponad 500 milionów ofert - aby spełniać swoją rolę, wyniki wyszukiwania wymagały uproszczenia. 

Dlatego od 1 października będziemy wyświetlać na Allegro wyłącznie listę produktów. Większość z Was dobrze zna już ten widok, testujemy go od kilku miesięcy, w tej chwili widzi go już 70% kupujących. Zdecydowaliśmy się wprowadzić go dla wszystkich, jako domyślny widok wyników wyszukiwania. 

Co istotne, nadal będziecie mogli, tak jak dotychczas, przejrzeć listę wszystkich ofert danego produktu - wystarczy kliknąć przycisk [porównaj X ofert].

_HolaOla__0-1723555352580.png

Dlaczego zdecydowaliśmy się na tę zmianę?

Wyniki testów wyraźnie wskazują, że dzięki korzystaniu z widoku produktowego kupujący:

• chętniej dodają produkty do koszyka i częściej je kupują - spodziewamy się  przynajmniej 6 milionów dodatkowych transakcji rocznie dla sprzedających na Allegro,
  • szybciej znajdują to, czego szukają - dzięki połączeniu ofert w ramach produktów, na każdej stronie listy z wynikami wyszukiwania wyświetlamy ich średnio około 4 razy więcej.

Więcej informacji jak zawsze znajdziecie w naszych aktualnościach.

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
662 ODPOWIEDZI 662

Al_ElektroDomin
#9 Pomysłodawca#

dopisz sobie na końcu adresu &description=1 działa nawet jak jesteś zalogowany 🙂 

oznacz moderatorów

pzkf
#9 Pomysłodawca#

Dzięki.

oznacz moderatorów

bodziobodzio4738
#11 Animator#

Brawo, nie można od dzisiaj już znaleźć zupełnie nic ,  nie wiem jaki macie problem z WYBOREM interfejsu.

oznacz moderatorów

Al_ElektroDomin
#9 Pomysłodawca#

Na spokojnie 🙂 Dopisz na końcu &description=1 i nawet będąc zalogowanym działa jak trzeba 🙂 

oznacz moderatorów

AlexPopilevych
#10 Popularyzator#

@Al_ElektroDomin Proszę nie podpowiadać pracownikom Allegro co jeszcze mają usunąć 🙂

oznacz moderatorów

Al_ElektroDomin
#9 Pomysłodawca#

A jak inaczej komuś pomóc? 😄 

oznacz moderatorów

AlexPopilevych
#10 Popularyzator#

@Al_ElektroDomin no właśnie nie wiem. Ciekawe, czy makaroniarz na tym się uspokoi i zakończy niszczenie portalu, czy usunie też opcję "wyszukaj w opisie".

oznacz moderatorów

Al_ElektroDomin
#9 Pomysłodawca#

Jeśli mam być szczery, to nawet nie widzę opcji wyszukaj w opisie 🙂

oznacz moderatorów

AlexPopilevych
#10 Popularyzator#

@Al_ElektroDomin na telefonie nie mam, na laptopie jeszcze jest

oznacz moderatorów

Al_ElektroDomin
#9 Pomysłodawca#

@AlexPopilevych Nie mam również na laptopie 😞 

@bodziobodzio4738 Proszę bardzo, oby tylko nie popsuli tego

oznacz moderatorów

bodziobodzio4738
#11 Animator#

Dziękuję Ci o czcigodny zbawco ! Miejmy nadzieję że tego nie zablokują

oznacz moderatorów

banitos_2006
#11 Animator#

...chyba już zablokowali, u mnie już nie działa

oznacz moderatorów

Al_ElektroDomin
#9 Pomysłodawca#

Nie zablokowali, sprawdziłem teraz na 2 kompach i telefonie i działa normlanie 🙂

oznacz moderatorów

banitos_2006
#11 Animator#
oznacz moderatorów

Al_ElektroDomin
#9 Pomysłodawca#

Wpisz cokolwiek w pole wyszukiwania, coś oczywistego choćby dysk i wtedy na nowym linku dopisz tą końcówkę, aby działało musisz czegoś szukać a nie wchodzić w kategorie

oznacz moderatorów

banitos_2006
#11 Animator#

Tylko widzisz, wpisując "obudowa" w tej kategorii wyświetla się 2 941ofert, a nie wpisując nic 3 458ofert, więc i tak około 500 ofert tracisz 😞

oznacz moderatorów

Al_ElektroDomin
#9 Pomysłodawca#

Dlatego lepiej wpisać coś bardziej oczywistego jak "dysk" bo można to nazwać kieszeń na dysk, obudowa na dysk, szuflada na dysk itp. 

oznacz moderatorów

banitos_2006
#11 Animator#

...jak wpiszesz dysk to masz jeszcze mniej ofert bo 1 237ofert, a jak dopiszesz &description=1 to 2 823oferty, ale to i tak mniej niż w rzeczywistości jest.

Ja wolałem do tej pory przeglądać całe kategorie, bo wyszukiwarka allegro jest też od jakiegoś czasu "zwalona".

oznacz moderatorów

voltar666
#8 Zapaleniec#

Tragiczne te nowe wyszukiwanie, te połączone oferty to jakaś pomyłka czy da się przywrócić wyszukiwanie żeby działało jak wcześniej? jak się wyloguję i wyczyszczę cookies wyszukiwanie działa dobrze 🙂

oznacz moderatorów

robcio646
#10 Popularyzator#

Cytując moderatorkę "Jednak mamy już ponad 500 milionów ofert - aby spełniać swoją rolę, wyniki wyszukiwania wymagały uproszczenia." - to ja proponuję wywalenie tych wszystkich chińskich ofert które nie są związane z daną ketogorią i filtrowanie które zostało wybrane. Żeby nie być gołosłownym wstawię screen z wyszukiwania jakie robiłem ostatnio. Szukałem Smart banda mi band 8, zaznaczyłem same urządzenia a w ofertach wyskakiwały paski z Chin. To jest ten wasz super katalog i grupowanie produktów? Proponuję to sobie w buty wsadzić. 

Screenshot_2024-09-27-08-10-38-46_e4424258c8b8649f6e67d283a50a2cbc.jpg

Screenshot_2024-09-27-08-11-11-83_e4424258c8b8649f6e67d283a50a2cbc.jpg

Naprawdę zróbcie porządek z chińszczyzną która robi zwykły bałagan to z waszych 500 milionów ofert nie zostanie nawet połowa bo czym różnią się te paski z 5 pierwszych aukcji poza kolerem i ceną? Niczym rozumiecie niczym. 

Nie róbcie z nas idi.otów bo wciskacie nam że to my nie umiemy szukać ponieważ wam słupki pokazały że obecne syfiaste wyszukiwanie i grupowanie jest świetne...  

oznacz moderatorów