anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

od 21 dni nie został do mnie wysłany zakup. Jak nawiązać kontakt z allegro o pomoc

renault14
#7 Wielbiciel#

03 stycznia zakupiłem 2 opakowania saszetek dla kota od sprzedawcy 76e963 na sumę 149,46 zł. do dzisiaj 24-01-2024 towar nie został do mnie wysłany. Ze sprzedawcą zero kontaktu. Nie odpowiada. 13 stycznia chciałem zrezygnować z tego zakupu ale w allegro nie ma takiej opcji ,, rezygnuję z zakupu". Jest tylko zwrot. Wybrałem więc tą opcję bo innej nie było zrywającej przerywającej aukcję. Po wybraniu ,, zwrotu towaru" była tylko opcja: wysyłka na własny koszt. Ale jak wysłać towar którego się nie otrzymało? Jak uzyskać zwrot pieniędzy? Jak powiadomić allegro o tej sprawie gdy nie ma kontaktu w takiej sprawie. Gdy próbuję rozpocząć SPÓR wyświetla się np. w dniu 20-stycznia że nie mogę rozpocząć sporu, bo nie minął termin wysyłki a upływa on 11 stycznia. Jakiś błąd. Proszę o pomoc

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

LEW433
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

a moze on miał termin wysyłki taki długi?

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@renault14 sprawdziłam Twoje zamówienie i nie możesz rozpocząć dyskusji, ponieważ przewidywany czas realizacji tego zakupu jest ustanowiony na 25.01.2024 - 26.01.2024 r., a data ta jeszcze nie nie minęła. Poczekaj proszę cierpliwie, a jeśli ten czas minie, wówczas spróbuj jeszcze raz rozpocząć dyskusję. Natomiast jeśli dalej będziesz widział ten komunikat, napisz tutaj ponownie, a będziemy działać. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@_HolaOla_ To możesz mi wyjaśnić taki zapis?:

Ramy czasowe Dyskusji

oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

tak jak myśłałam. klikają i nie czytają warunków oferty. Dostawca po prostu pewnie czeka na dostawę 🙂

oznacz moderatorów

drekenzes
#17 Koryfeusz#

@Monika__L  napisał(a):

tak jak myśłałam. klikają i nie czytają warunków oferty. Dostawca po prostu pewnie czeka na dostawę 🙂

Ten sprzedawca już ma zawieszone konto, 5 komentarzy i 4 negatywy.