anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odbiór towaru

Adam_z_Ewa
#1 Nowicjusz#

Cześć, chce odebrać towar osobiście a sklep upiera się że musi mi wysłać towar bo wybrałem kuriera i allegro rozlicza ich z wysyłek. Sytuacja kuriozalna bo sklep jest z tej samej miejscowości .

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Adam_z_Ewa tak , to prawda , jeśli wybrałeś przesyłkę w systemie MUSI !!! być odnotowane nadanie . Anuluj zakup i zrób to ponownie z odbiorem osobistym .

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Kuriozalny to jest regulamin allegro który takie zachowania wymusza na sprzedawcy . Sprzedawca pisze ci prawdę jak nie wyśle ci taką formą wybrałeś to dostanie punkty karne na czym cierpi jego wizerunek .

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Adam_z_Ewa Sprzedawca ma rację. Allegro rozlicza nas z wysyłek. Nie da się tego obejść bez szkody dla sprzedającego. 

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@Adam_z_Ewa 

Bardzo mnie cieszy Twój wpis. Chociaż jeden konsument zrozumie czego od nas wymaga Allegro.  Masz rację, sytuacja jest kuriozalna ale prawdziwa. Allegro za taki czyn karze sprzedawcę utratą jakości. To samo dotyczy np łączenia przesyłek z różnych transakcji. Sprzedawca woli wysłać towar w trzech paczkach aby mieć do każdej transakcji numery nadań. Welcome to Allegro!

oznacz moderatorów

kaliszaneczka-x
#15 Entuzjasta#

Anuluj zakup i kup ponownie z odbiorem osobistym. Nic nie poradzisz, bo allegro zawsze wie lepiej.... Najlepiej jak w sezonie wakacyjnym obniżali jakość za późniejszą wysyłkę na życzenie klienta będącego na urlopie...

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Zrezygnuj z zakupu i udaj się do sklepu osobiście, możesz zawsze odstąpić od zakupu.🤔

oznacz moderatorów