anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odebrałem reklamowany odkurzacz i jest jeszcze gorzej niż bylo

mike2110
#7 Wielbiciel#
  •  
oznacz moderatorów
24 ODPOWIEDZI 24

Client:35386082
#15 Entuzjasta#

A ten co naprawiał nie dał swojej gwarancji na naprawę? niektóre serwisy dają 6 miesięczną gwarancję.
Poza tym czy czas gwarancji nie wydłuża się o czas pobytu sprzętu w naprawie? Zapytaj Rzecznika Konsumentów o to.

oznacz moderatorów

pecela
#18 Luminarz#

W przypadku Xiaomi, okres gwarancji na naprawiony produkt trwa do końca biegu oryginalnej gwarancji lub przez 30 dni. Obowiązuje dłuższy termin. Oczywiście mowa o naprawie w autoryzowanym serwisie Xiaomi.

Jeżeli chodzi o naprawy gwarancyjne, to należy zgłosić usterkę bezpośrednio w autoryzowanym punkcie serwisowym. Sprzedawca nie bierze udziału w naprawie gwarancyjnej.

@mike2110 

oznacz moderatorów

mike2110
#7 Wielbiciel#

Tak!serwis zaje....powiedział że nie prawidłową konserwacja filter zepsuty co był wymieniony na nowy posłałem zdj nawet,po każdym sprzątaniu był zbiornik czyszczony myty itd,bo co jeszcze miałem czyścić! Zaczął głośno chodzić a potem przestał całkowicie jeździć błąd filtra,niby wymienili płytę główną po konflikcie przez Allegro i filter po rozpakowaniu reklamacyjnym jak rozpakowałem nie było widać po nim żadnej naprawy (wizualnie)tak na odczep się naprawione.Filter było widać gołym okiem i po sprzęcie że raczej nic nie robili a jak robili to zdupczyli tak że jeździ do tyłu i nie widzi stacji

oznacz moderatorów

Crow_Empire
#14 Krzewiciel#

@Client:35386082  kiedyś się wydłużał, teraz nie.

Póki co Moderatorka walczy, bo chce pomóc, a gość screeny wysyła sam sobie utrudniając.

oznacz moderatorów

pecela
#18 Luminarz#

@Crow_Empire

W tej kwestii praktycznie nic się nie zmieniło. W przypadku reklamacji z tytułu niezgodności z umową, okres w jakim można zgłosić reklamację ulega przedłużeniu o okres w jakim kupujący nie mógł korzystać z produktu. Bieg okresu gwarancji, nie ulega przedłużeniu (chyba że gwarantem jest sprzedawca). 

W przypadku gwarancji, o ile warunki gwarancji nie stanowią inaczej, okres gwarancji ulega przedłużeniu o okres naprawy (czyli od dnia doręczenia do punktu wskazanego przez gwaranta do dnia odsyłki do zgłaszajacego). Termin biegu niezgodności z umową nie zmienia się.

Większość firm zatrzymuje bieg okresu gwarancji w dniu otrzymania zgłoszenia i nadania nr RMA. Tu trzeba mieć na uwadze, że zgłoszenie do sprzedawcy czy nawet dyskusja z nim, nie jest równoznaczna ze zgłoszeniem reklamacji do gwaranta. 

oznacz moderatorów