Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
A ten co naprawiał nie dał swojej gwarancji na naprawę? niektóre serwisy dają 6 miesięczną gwarancję.
Poza tym czy czas gwarancji nie wydłuża się o czas pobytu sprzętu w naprawie? Zapytaj Rzecznika Konsumentów o to.
W przypadku Xiaomi, okres gwarancji na naprawiony produkt trwa do końca biegu oryginalnej gwarancji lub przez 30 dni. Obowiązuje dłuższy termin. Oczywiście mowa o naprawie w autoryzowanym serwisie Xiaomi.
Jeżeli chodzi o naprawy gwarancyjne, to należy zgłosić usterkę bezpośrednio w autoryzowanym punkcie serwisowym. Sprzedawca nie bierze udziału w naprawie gwarancyjnej.
Tak!serwis zaje....powiedział że nie prawidłową konserwacja filter zepsuty co był wymieniony na nowy posłałem zdj nawet,po każdym sprzątaniu był zbiornik czyszczony myty itd,bo co jeszcze miałem czyścić! Zaczął głośno chodzić a potem przestał całkowicie jeździć błąd filtra,niby wymienili płytę główną po konflikcie przez Allegro i filter po rozpakowaniu reklamacyjnym jak rozpakowałem nie było widać po nim żadnej naprawy (wizualnie)tak na odczep się naprawione.Filter było widać gołym okiem i po sprzęcie że raczej nic nie robili a jak robili to zdupczyli tak że jeździ do tyłu i nie widzi stacji
@Client:35386082 kiedyś się wydłużał, teraz nie.
Póki co Moderatorka walczy, bo chce pomóc, a gość screeny wysyła sam sobie utrudniając.
W tej kwestii praktycznie nic się nie zmieniło. W przypadku reklamacji z tytułu niezgodności z umową, okres w jakim można zgłosić reklamację ulega przedłużeniu o okres w jakim kupujący nie mógł korzystać z produktu. Bieg okresu gwarancji, nie ulega przedłużeniu (chyba że gwarantem jest sprzedawca).
W przypadku gwarancji, o ile warunki gwarancji nie stanowią inaczej, okres gwarancji ulega przedłużeniu o okres naprawy (czyli od dnia doręczenia do punktu wskazanego przez gwaranta do dnia odsyłki do zgłaszajacego). Termin biegu niezgodności z umową nie zmienia się.
Większość firm zatrzymuje bieg okresu gwarancji w dniu otrzymania zgłoszenia i nadania nr RMA. Tu trzeba mieć na uwadze, że zgłoszenie do sprzedawcy czy nawet dyskusja z nim, nie jest równoznaczna ze zgłoszeniem reklamacji do gwaranta.