Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@mike2110 przykro mi, oczywiście w tej sytuacji możesz ponownie zareklamować produkt. Kontynuację zachęcam prowadzić w tej samej dyskusji.
niestety skoczył się czas gwarancyjny,wysłałem go tydzień przed końcem gwarancji.Po 3 tygodniach odesłali mi go z reklamacji chodził zaledwie niespelne 2 dni i zaczął jeździć do tyłu i nie może zlokalizować stacji
@mike2110 Czy prowadzisz dyskusję ze sprzedawcą? Proszę, podaj numer zamówienia, o które chodzi.
Przyszedł z reklamacji i koniec dyskusji no gwarancja się skończyła, nie mogę powtórnie rozpocząć dyskusji
@mike2110 Proszę, podaj numer zamówienia. Skonsultuję tę kwestię.
Jak kupowałem numer zamówienia?
kiedy dokonałeś zakupu? @mike2110
Tydzień przed końcem gwarancji oddałem do reklamacji odesłali go po 3 tygodniach że niby naprawiony,a zaczął jeździć do tyłu tak jakby czujniki nie były podłączone
@mike2110 Czy mogę Cię prosić o skopiowanie tego numeru?
Ten długi numer zamowienia?
Witam,da się coś zdziałać jeszcze?
W tej mojej sprawie czy to już temat skonczony
@mike2110 w wątku dodałeś zrzut z jednego zamówienia, natomiast widzę, że dyskusja była założona dla innego. Oba te zakupy dotyczyły tej samej oferty. Proszę doprecyzuj, o które zamówienie chodzi, te z marca czy z kwietnia?
Tak przepraszam,1-szy kupiłem dla siebie i się sprawdził a drugi natomiast matce na urodziny.
Ale zrzut wysyłałem do reklamacji ten co Pani posłałem,czyli pomyliłem faktury no cóż zdaza sie moge numer zamówienie posłać z drugiego ale reklamacja poszła na ten co puściłem zrzut
Czyli z kwietnia
@mike2110 zgłoś sprzedającemu, że wada nie została usunięta w ramach pozytywnie rozpatrzonej reklamacji i odkurzacz nadal nie działa. Nie będziesz miał już możliwości założenia dyskusji, jednak możesz przesłać tę informację przez centrum wiadomości.
a co nie działa?