Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zamówiłam paczki 6 workow.Kurier przyjechał pod dom zobaczyłam te przesyłki i odmówiłam przyjęcia że ich nie biorę .
Kurier się wściekł wrzucił paczki i odjechał.
napsialam do firmy że nie przyjęłam towaru,nie mam go przy sobie kurier zabrał i jak mam zrobić zwrot ?
na alego sie pojawiło że zwracam towar automatycznie.
Sprzedawca każe mi odstąpić od umowy - nie wiem co dalej robić ? Przesyłki nie mam a mam zwracać i wybrać sposób zwrotu czegoś czego nie mam przy sobie ?b
prosze o pomoc
Po prostu kliknij „zwróć zakup” i nie przejmuj się tym, że system poprosi o odesłanie - nie ma to żadnego znaczenia.
Dopóki nie złożysz oświadczenia o odstąpieniu od umowy to towar cały czas stanowi Twoją własność.
Ta ikona zwróć zakup jest nieaktywna po tym jak kurier odjechał pojawiło się samo na allegro.
jest towar zwrócono i pod tym wybierz szczegóły zwrotu -wyskakuje kilka opcji ale one tyczą sie naklejenia na towar naklejki albo wezwanie kuriera aby zabrał towar jak mam wybrać skoro nie mam towaru fizycznie przy sobie ja tego nie rozumiem.
mam allegro smart i przesyłkę miałam za darmo.
@ASKINS zdajesz sobie sprawę z tego ,że to co zrobiłaś jest niewywiązaniem się z umowy , w tym wypadku sprzedawca zostanie obciążony kosztem powrotu paczek , który będzie miał prawo przenieść na Ciebie , 6 worków ...kwota jaką przewoźnik naliczy za powrót z pewnością Cię zaboli .
Przecież mam prawo nie odebrać towaru jeśli mi nie odpowiada i nie podawać powodów.
mam alegro smart i przesyłkę miałam za darmo.
to ze mialas smart nie zonacza ze wysztsko masz na tym portalu za darmo.
masz przeysłkę w jedną stronę na pewno, a zwrot w okreslonych przypadkach, a tu nawet nie zrobiłaś zwrotu, więc zwrotną przesyłka sprzedawca obciąży właśnie ciebie
@ASKINS Nie odebrać, a zwrócić to jednak nie jest to samo. A poza tym skąd wiesz, że Ci nie odpowiada, skoro go nie widziałaś na oczy? Rentgen w oczach przez worek?
Nie chcę tu nikogo osądzać chcę tylko tą sprawę zakończyć dla Obu stron jak najlepiej.
@ASKINS OK, dzięki za wyjaśnienie i przeprasza za tę uszczypliwość z rentgenem. Z oczywistych względów raczej rzadko się spotyka przezroczyste opakowania w handlu wysyłkowym...
Tak czy inaczej, nieodebranie przesyłki nie jest równoznaczne ze zwrotem. Najlepiej skontaktować się ze sprzedawcą i wyjaśnić sytuację.
@ASKINS Masz prawo do zwrotu, a więc odebrania towaru i jego odesłania. Nieodebranie towaru nie jest jednoznaczne z odstąpieniem od umowy. @mdrogeria ma rację, w takim wypadku nie wywiązałaś się z umowy.
Kurier zrobił jako zwrot skoro widnieje na allegro że ikonka zwróć towar jest nieaktywna !nie mogę jej kliknąć już !
wedlug tego co mówisz to było szybkie przyjęcie i zwrot na to wygląda
dodam że 1 raz mam taką sytuację i kurier też był nie za miły dla mnie więc czułam się niekomfortowo w tej całej sytuacji.
@ASKINS to ,że masz smart dla sprzedawcy nie ma większego znaczenia , zgodnie z zapisem w UK koszt zwrotu ponosi nabywca , A ! żeby skorzystać z darmowego zwrotu w ramach smart należy spełnić szereg warunków , jednym z nich jest podjęcie przesyłki , wygenerowanie zwrotu i odesłanie zakupu do sprzedawcy. To co zobaczyłaś w workach nie uprawniało Cię do rezygnacji z zakupu w sposób w jaki o zrobiłaś, jest w Prawie Polskim pojęcie o nazwie ,,REKLAMACJA i należało z niej skorzystać, emocje jakie wówczas zapanowały nad Tobą nie mają obecnie większego znaczenia ,na nic teraz tłumaczenia . Przewoźnik naliczy sprzedawcy koszt za zwrot , na pewni nie będzie mały przy 6 -ciu workach , a koszt zwrotu zgodnie z zapisem w UK leży po stronie kupującego .
@w_kiwi no, co mam powiedzieć masz "wpunkta" 🙂
masz zrobic zwrot i wybrac odstapienie bo inaczej ten towar którego nie masz jest nadal twoja wlasnościa.
wybrac sposob zwrotu jakikolwiek - allegro tu stworzyło akurat takiego potworka ze nawet jak nie masz to masz wybrac sposob wysylki.