anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odrzucana reklamacja, brak pomocy ze strony allegro

Meviuss
#7 Wielbiciel

Czesc. Czy Wy też macie wrażenie, że allegro protect tylko dobrze brzmi ? Jestem stałym kupującym( oszczędności na allegro Smart około 9500zl) i po odrzuceniu reklamacji butów przez sprzedającego allegro rozkłada ręce i jestem sam sobie pozostawiony. Po tylu latach współpracy jestem zniesmaczony.

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

SanexHurtowBHP
#12 Orędownik

a który raz sie starasz o zwrot 1 ? 

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka Allegro Gadane

@Meviuss poproszę numer zamówienia, którego dotyczy sprawa. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Meviuss
#7 Wielbiciel

Proszę, 17958165217

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Meviuss A co według Ciebie ma zrobić Allegro? Wysłać ekipę do sprzedającego żeby zmusić go do uznania reklamacji?

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@komis-bell  On myślał, że jak sprzedawca odrzuci reklamacje, to dostanie kasę z AOK😉

oznacz moderatorów

Meviuss
#7 Wielbiciel

Pewnie sprzedawca ?

oznacz moderatorów

_HolaOla_

@Meviuss dziękuję, ale tak jak napisali tutaj moi poprzednicy my jako platforma nie mamy wpływu na decyzję reklamacyjną, którą wydał sprzedawca. Jeśli się z nią nie zgadzasz, możesz skierować sprawę do właściwych instytucji, ale to nie jest kwestia do programu Allegro Ochrona Kupujących, tym bardziej, że reklamowałeś przedmiot bezpośrednio u sprzedawcy, a nie przez nasz system. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Meviuss
#7 Wielbiciel

Zapoznać się ze zdjęciami, specyfikacja produktu i np opiniami o sprzedającym i innymi zgłoszeniami ? Rozumiesz czy dalej nic ?

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Meviuss Allegro nie ma prawa do podważania decyzji sprzedającego. Allegro nie jest stroną umowy.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Meviuss ale protecty nie jest od wypłacania kasy jak sprzedawca poprawnie rozpatrzy reklamacje 🙂 Allegro nie sąd żeby podważać decyzję sprzedawcy, udaj się do sądu jak uważasz że sprzedawca źle podjął decyzję 🙂

Protect działa jak sprzedawca Cię by oszukał, nie wysłał, czy nie rozpatrzył reklamacji 😄