anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odstąpienie od umowy przed odbiorem przesyłki

Matihood1
#7 Wielbiciel

Dzień dobry. Widziałem na ten temat wiele wątków, ale często były one kilkuletnie, więc wolałbym się upewnić, czy nic się w tej sprawie nie zmieniło.

Odstąpiłem od umowy zakupu przedmiotu, który został już nadany przez sprzedającego, ale jeszcze do mnie nie dotarł. Przedmiot został nadany przez Allegro Box. Zdążyłem wybrać już metodę zwrotu i został mi wygenerowany kod zwrotu. Czy mogę jednak po prostu nie odbierać przesyłki, czy też, skoro wygenerowałem już kod zwrotu, to przesyłkę muszę teraz odebrać, a następnie nadać do sprzedającego z tym kodem zwrotu?

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Matihood1 po odstąpieniu od umowy towar należy do sprzedawcy , pamiętaj jednak ,że koszt zwrotu leży po Twojej stronie , jeśli nie odbierzesz , a sprzedawca zostanie obciążony będzie miał prawo potrącić Ci ten koszt , to czy Masz darmowy zwrot nie ma w takim przypadku znaczenia . Niby nie odebrane  łony wracają darmo , ale z allegro nic do końca tak na prawdę nie wiadomo .

oznacz moderatorów

Matihood1
#7 Wielbiciel

@mdrogeria Dzięki za informację. Czy mogę dać komuś znać, żeby skrócić czas oczekiwania przesyłki na odbiór w automacie? Nie ma powodu, żeby leżała tam 2 dni skoro nie planuję jej odbierać..

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Matihood1 niby możesz  ,ale to jest allegro , prędzej paczka ruszy w drogę powrotną zanim ktokolwiek pochyli się nad Twoim zgłoszeniem .

oznacz moderatorów