Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam kupiłem przedmiot który znalazłem przez "allegro" jednakże zakup dokonał się przez "allegro lokalnie" został opłacony ale nie został jeszcze wyslany tego samego dnia napisałem do sprzedawcy czy jest możliwość odstąpienia od umowy zakupu sprzedawca odpisał że jak najbardziej tak aczkolwiek zarówno ja jak i sprzedawca nie wiemy jak to zrobić ponieważ na "allegro" w zakładce moje zakupy nie jest on widoczny a na "allegro lokalnie " nie znalazłem opcji zwrotu i moje pytanie jest takie jak mogę tego dokonać ?
@TOMEK328 Cześć. Na Allegro Lokalnie nie ma opcji zwrotu. Możesz przesłać sprzedającemu swoje odstąpienie od umowy i podać mu swoje dane do przelewu - sprzedający zleci zwrot płatności bezpośrednio na Twoje konto.
@TOMEK328 przez lokalnie nie odstąpisz, sprzedawca nie dokona zwrotu kasy ani nie dostanie zwrotu opłaty, to taki portal dla prywatnych sprzedających którzy nie muszą przyjmować zwrotu - odstąpień 🙂
No ale jeśli sprzedawca wyraził taką zgodę ?
@TOMEK328 to się musicie dogadać mailowo 🙂
A jakie sprzedawca ponosi koszty związane za tym że ja od niego to kupiłem ale tego nie chce żebym mógł mu wyjaśnić o ile może pomiejszyc mi zwrot żeby nie poniósł z tego tytułu strat ?
@TOMEK328 7,9% wartości przedmiotu (z wyjątkiem działu Elektronika: 4,9%)
Ok dziękuję za pomocną rozmowę w takim razie będzie to 7,9% gdyż były to lampy samochodowe dziękuję za pomoc i pozdrawiam