Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witajcie. Mam problem. Zakupiłam dywan za pobraniem na aukcji było wypisane kilka kolorów. Po zakupie zapomniałam wysłać info z kolorem dywanów. Paczka została wysłana. Czy ja mogę jej nie odebrać albo zwrócić?
Od kogo zakup?
https://allegro.pl/oferta/dywan-do-przedszkola-300x300-zielony-z-atestem-12178582919
Konkretnie o ten dywan chodzi
Ciekawa oferta, zakup od firmy a ma brak zwrotu!
To że nie powiadomiłaś sprzedawcy który kolor wybierasz to nie będzie jego winy jak wyśle w innym niż myślałaś . Zwracając ktoś musi pokryć koszty zwrotu a nie ma tu winy sprzedawcy .
@kruszynka1910 jeśli to zakup od firmy, możesz po odebraniu odstąpić od umowy - zwrócić w ciągu 14 dni i odesłać dywan, sprzedawca zwróci Ci koszt dywanu oraz najtańszy koszt dostawy, koszt odesłania jest po Twojej stronie 🙂
Może wysłał akurat ten co Ci pasuje 🙂
Nieodebranie paczki to niewywiązanie się z umowy powstanie zadłużenie a towar dalej będzie Twój leżał u sprzedawcy, wtedy poprosi Cię o opłacenie kosztów wysyłki oraz może zacząć naliczać za magazynowanie 😞
Witaj, @kruszynka1910
Zrobiłaś zakup konsumencki i wybrałaś jeden z wariantów oferowanych przez sprzedawcę. Przysługuje Ci prawo do odstąpienia od umowy zawartej na odległość. Zrób to jak najszybciej. Po odstąpieniu od umowy będzie ona z mocy prawa uznana za niezawartą, więc przesyłki nie musisz odbierać, ale sprzedawca może domagać się od Ciebie kosztów przesyłki zwrotnej. Wypada mu ten koszt zwrócić.
Poszukaj innych wątków tu na forum, jak napisałem że może odstąpić i nie odbierać to wszyscy sprzedajacy mnie tu wyzwali od "najlepszych" . Ta oferta nie posiada możliwości zwrotu:
Ta oferta jest błędnie opisana. Sprzedawca nadużywa prawa do odmowy przyjęcia zwrotu towarów wykonanych na indywidualne zamówienie klienta, podczas gdy ten towar taki nie jest. Na szczęście @kruszynka1910 wybrała płatność za pobraniem, więc problemu ze zwrotem nie będzie miała.
Odstąp, powiadom sprzedającego.