anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odstąpienie od zakupu

kruszynka1910
#7 Wielbiciel#

Witajcie. Mam problem. Zakupiłam dywan za pobraniem na aukcji było wypisane kilka kolorów. Po zakupie zapomniałam wysłać info z kolorem dywanów. Paczka została wysłana. Czy ja mogę jej nie odebrać albo zwrócić?

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

LEW433
#21 Demiurg#

Od kogo zakup?

oznacz moderatorów

kruszynka1910
#7 Wielbiciel#
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Ciekawa oferta, zakup od firmy a ma brak zwrotu!

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

To że nie powiadomiłaś sprzedawcy który kolor wybierasz to nie będzie jego winy jak wyśle w innym niż myślałaś . Zwracając ktoś musi pokryć koszty zwrotu a nie ma tu winy sprzedawcy .

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@kruszynka1910 jeśli to zakup od firmy, możesz po odebraniu odstąpić od umowy - zwrócić w ciągu 14 dni i odesłać dywan, sprzedawca zwróci Ci koszt dywanu oraz najtańszy koszt dostawy, koszt odesłania jest po Twojej stronie 🙂 

Może wysłał akurat ten co Ci pasuje 🙂

Nieodebranie paczki to niewywiązanie się z umowy powstanie zadłużenie a towar dalej będzie Twój leżał u sprzedawcy, wtedy poprosi Cię o opłacenie kosztów wysyłki oraz może zacząć naliczać za magazynowanie 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Client:113250907
#8 Zapaleniec#

Witaj, @kruszynka1910 

Zrobiłaś zakup konsumencki i wybrałaś jeden z wariantów oferowanych przez sprzedawcę. Przysługuje Ci prawo do odstąpienia od umowy zawartej na odległość. Zrób to jak najszybciej. Po odstąpieniu od umowy będzie ona z mocy prawa uznana za niezawartą, więc przesyłki nie musisz odbierać, ale sprzedawca może domagać się od Ciebie kosztów przesyłki zwrotnej. Wypada mu ten koszt zwrócić.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Poszukaj innych wątków tu na forum, jak napisałem że może odstąpić i nie odbierać to wszyscy sprzedajacy mnie tu wyzwali od "najlepszych" . Ta oferta nie posiada możliwości zwrotu:

LEW433_0-1691348134319.png

oznacz moderatorów

Client:113250907
#8 Zapaleniec#

Ta oferta jest błędnie opisana. Sprzedawca nadużywa prawa do odmowy przyjęcia zwrotu towarów wykonanych na indywidualne zamówienie klienta, podczas gdy ten towar taki nie jest. Na szczęście @kruszynka1910 wybrała płatność za pobraniem, więc problemu ze zwrotem nie będzie miała.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

milka1234567890
#18 Luminarz#

Odstąp, powiadom sprzedającego.

oznacz moderatorów