Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Walczę ze sprzedawcą od 9 czerwca bo opużnienie bo towar uszkodzony przysłali teraz znowu opuznienie po reklamacji i ja tego już nie chce . no to dałem zwróć towar ale mam podać jak chce odesłać towar ale towar jest już u sprzrdawcy jak to ogarnąć??
Z góry dziekuję
@Cobra3008 jak zgłosiłeś zwrot to nie wybieraj już opcji transportu jak towar jest u sprzedawcy.
W formulażu jest konieczność zaznaczenia formy zwrotu i tu jest problem
@Cobra3008 rozumiem, że sprawa dotyczy zamówienia nr a6154580-451f-11f0-90f8-ef6df9d97539? Złożyłeś reklamację i z tego co widzę uzgodniliście, że sprzedający wyśle nowy kompresor w poniedziałek, ale przesyłka nie została jeszcze nadana. Jako konsument możesz zmienić swoje roszczenie.
Poczekaj proszę na naszą odpowiedź w dyskusji oraz na wiadomość sprzedającego w tej sprawie.
Jeśli nie posiadasz tego towaru i ustalicie ze sprzedającym zwrot wpłaty, to nie musisz niczego odsyłać, a informacje z formularza zwrotu i nadaniu przesyłki możesz zignorować.
Czyli mam zrezygnować z rozwiązania umowy czy co?
@Cobra3008 na razie poczekaj proszę na odpowiedzi w dyskusji.
Sprzedający jeszcze nie zdążył się odnieść do Twojej wiadomości o odstąpieniu od umowy.
@Cobra3008 Zgłoszenie ze zwrotu składa się z dwóch opcji.
Najpierw zgłaszasz zwrot a potem możesz ale nie musisz wybrać sposób odesłania.
@la_nika zapomniałaś napisać, że może zmienić swoje roszczenie ... ale to sprzedawca decyduje w jaki sposób rozpatrzy reklamację 😉