Sprzedajacy nie uznal reklamacji,a doradca w dyskusji kaze przeslac odwolanie od reklamacji,gdzie?
@Client:33582607 odwołanie możesz dołączyć w dyskusji, którą prowadzisz ze sprzedawcą.
@_HolaOla_ w polskim prawie nie istnieje coś takiego jak "odwołanie od reklamacji", proszę nie wprowadzać Kupującego w błąd. Jedyna droga do podważenia decyzji reklamacyjnej, to sąd cywilny. Nawet rzecznik praw konsumenta, czy PIH nie mają takiej możliwości. Mogą ukarać sprzedawcę za ewentualne naruszenie procedur, jednak jeśli terminowo wydał decyzję to samej decyzji reklamacyjnej nie uchylą.
Co zrobić, jeżeli sprzedawca odrzucił reklamację? - Konsument
"Formalnie rzecz biorąc, kiedy sprzedawca odrzuci reklamację, możesz skierować sprawę do:
Mediacja PIH i polubowny sąd konsumencki wchodzą w grę tylko jak sprzedawca wyrazi na to zgodę.
@Client:33582607 to może inaczej, podaj mi proszę numer tej dyskusji.
Jestem tak zielona,że nie wiem gdzie ten nr dyskusji,prowadzę rozmowę że sprzedającym po zgłoszeniu reklamacji
@Client:33582607 jak się domyślam chodzi o korespondencję reklamacyjną klucza pneumatycznego. Widzę w niej, że to sprzedawca poprosił Cię o przesłanie takiego odwołania i zadałaś mu pytanie jaką ma mieć formę, więc poczekajmy na jego odpowiedź.
Tak,to sprzedawca poprosił o dołączenie odwołania od reklamacji,wcześniej odsyłając klucz bez informacji w dyskusji,nadając tylko przesyłkę, którą zobaczyłam w aplikacji dpd.
Wygląda na to,że kazali napisać tylko pro forma,bo i tak uznać nie chcą. Wymienili jeden klucz na drugi,który u mnie funkcjonować nie będzie z przyczyn technicznych.Na pierwszy klucz nawet nie napisali dlaczego uznają reklamację i wymieniają go na inny.Jak to ugryźć?
Proponuję kontynuować tę rozmowę w dyskusji. Tu nie mamy możliwości włączenia się w dyskusję. Jeśli masz wątpliwości, możesz w dyskusji poprosić Doradcę o pomoc.