Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
czy są jakieś ograniczenia co do ilości zwrotów na Allegro tj. np. jak ktoś za dużo zwraca to można mieć ograniczone lub zablokowane konto? Wiem, że na Zalando coś takiego wprowadzili, czytałem artykuł ale tam chyba ciuchy sprzedają zatem pewnie poziom zwrotów wysoki niektórzy mają.
Obecnie mam jak policzyłem ok. 15 zwrotów na 120 zamówień. Jest wiele przedmiotów, które po otrzymaniu okazuje się, że mają inne cechy niż opisane w ofercie, często coś trzeba przymierzyć itp.
Często w obawie, że coś nie będzie pasować zupełnie czegoś nie kupuję lub odwlekam w nieskończoność bo nie mam czasu na godziny analiz więc zastanawiam się, czy to jest warte.
Na każdym zwrocie traci sprzedawca i nie tylko pieniądze ale i zmarnowany czas ale są rzeczy które trudno na odległość kupić by pasowało . Osobiście zanim coś kupię wolę dopytać sprzedawcę o szczegóły by uniknąć takich sytuacji i póki co to się udaje . Klienci potrafią również kupować tylko po to by jakaś tania rzecz była wysłana w smarcie ,biorąc więcej niepotrzebnych przedmiotów by się tylko załapać a potem zwracają i takim to należało by niezwłocznie zrobić jakieś ograniczenia.
Dzięki za odpowiedź. Też pytam gdy mogę i ma to sens. A co do nadużywania SMARTa to zgadzam się, że jest to słabe.
@prestin_pl mogą ograniczyć opcje darmowych zwrotów bo zwrotów nie mogą ograniczyć/zabronić
@prestin_pl nie ma ograniczenia co do ilości zwrotów. Chociaż oczywiście polecamy przemyślane zakupy 🙂