Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, mam problem. Dnia 28.12.2024 zamówiłem przesyłkę od firmy, dwa dni później firma wygenerowała kod nadania przesyłki kurierem DPD. Kontaktowałem się ze sprzedającym, kiedy nada przesyłkę i dostałem odpowiedź, że firma zamówiła kuriera i czeka na odbiór paczki. Kurier nie odebrał paczki i firma wygenerowała drugi kod nadania, kontaktując się ze mną, że kurier rzekomo miał odebrać wczoraj od nich przesyłkę w godzinach od 13 do 16. Po godzinie 16 napisałem wiadomość do sprzedającego, w której zapytałem się, czy kurier odebrał paczkę - dostałem odpowiedź, że kurier nie przyjechał i że sprzedający dzwonił na infolinię DPD po zamówieniu kuriera, aby się upewnić (?) i gwarantował, że dzisiaj z rana też zadzwoni (dodatkowo napisał, że pracownik infolinii wczoraj stworzył notatkę w tej sprawie). Teraz zamówienie jest oznaczone jako „przesyłka opóźniona” bo przewidywany termin dostawy był na czw. 2 sty - pt. 3 sty. Proszę o pomoc bo jestem zmieszany, z góry dziękuję!
nie ,, rzekomo,, , to się dzieje na prawdę , allegro nie panuje nad współpracującymi przewoźnikami
A co Ciebie obchodzi kiedy kurier i czy odbierze przesyłkę, Ty jako kupujący za to nie odpowiadasz tylko sprzedający Nie podoba Ci się obsługa sprzedającego, klikaj zwrot i kup gdzie indziej..
@LEW433 A jeśli gdzie indziej DPD też nie odbierze?
Już dostałem odpowiedź od sprzedającego, że jeśli dzisiaj kurier nie odbierze paczki to sprzedający nada paczkę w punkcie PickUp, dziękuję za odpowiedzi i sugestie.
KKod nadania służy wyłącznie do nadania przesyłki w automacie lub punkcie. Nie ma możliwości wykorzystania kodu w przypadku chęci nadania u kuriera, tu wymagana jest kompletna etykieta adresowa.
Chodziło mi o etykietę, po prostu sprzedający wygenerował tak jakby „nową paczkę” lub „drugą” 😉