Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry.
Mój problem jest następujący. Kupiłem za pobraniem regał Vittjo, miało to miejsce w listopadzie ubiegłego roku. Zaznaczę tylko, że sprzedający określił termin dostawy na 16 luty 2022 r. Czas dostawy minął, więc skontaktowałem się telefonicznie. Sprzedawca okazał się bardzo nieprzyjemny i arogancki. Nie potrafił określić kiedy otrzymam zamówiony towar. Co mam w takiej sytuacji zrobić? Nie ukrywam, że bardzo mi zależy na tym regale jest trudno dostępny.
Z góry dziękuję za pomoc .
@mirnit Masz dwa wyjścia - odstąpić od umowy, zrezygnować z zamówienia lub czekać. Nie zmusisz sprzedawcy do szybszej realizacji.
Jeśli zdecydujesz się czekać, możesz potem wystawić mu odpowiedni komentarz ze względu na niedotrzymanie terminu.
Dziękuję. Szkoda, że nie można wyegzekwować dostarczenia towaru.
Jeżeli nie dotrzymał warunków możesz odstąpić od zakupu, najlepiej to wyjaśnij, na zwykłym Allegro:https://allegro.pl/dyskusje/nowa na Allegro Lokalne: https://allegro.pl/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE
Dziękuję. Jeżeli nie uda się w inny sposób to zrobię tak radzisz.
Niestety nic mu nie zrobisz, lepiej poszukaj kogoś z pozytywnymi komentarzami.😞
Cóż, obawiam się, że nie znajdzie dostępnego, przynajmniej w normalnej cenie. Jak informuje Ikea odnośnie VITTSJÖ:
"Produkt o ograniczonej dostępności
Ten produkt może być czasowo niedostępny. Nie chcesz czekać? Zapoznaj się z innymi ciekawymi propozycjami z naszej oferty."
Tylko oni nie umożliwiają składania zamówień na ten model - "Produkt niedostępny do zamówienia".
Jeśli producent/dystrybutor nie dysponuje produktem, sprzedawca z Allegro nie wyczaruje towaru. Sprzedawca postawił zapewne na planowaną dostawę przyjmując zamówienia i się przeliczył.
Dokładnie. Nic nie "wyczarujesz". Jak to produkt z Ikei i tam go nie mają - to "pozamiatane".
Rezygnuj z zakupu i szukaj czegoś innego. Tyle czasu - sprzedający powinien Cię jednak poinformować, że z tego nic nie będzie. Ja za kilka dni zwłoki otrzymuję dyskusje i odpowiednie komentarze. Nawet za przedmiot kupiony w sobotę, a nie dostarczony w poniedziałek.