Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Otrzymany produkt był zgodny z opisem ale opis ten nie zawierał informacji o braku elementów które trzeba dokupić oddzielnie aby był on w pełni funkcjonalny, dlatego zgodność produktu oznaczyłem na 5 ale dla sprzedającego wystawiłem negatywny komentarz.
Czy sprzedający ma podstawę do żądania usunięcia tego komentarza?
Oczywiście, że ma. Jeśli uważa, że komentarz jest dla niego krzywdzący to może nawet wystąpić na drogę sądową - aczkolwiek to raczej skrajnie mało prawdopodobny scenariusz.
Co dokładnie kupiłeś? Pytam z czystej ciekawości, bo wiesz - jeśli kupisz felgi z kołami to do pełnej funkcjonalności potrzeba reszty samochodu 😁 Powinno to być w treści oferty?
Kupiłem zestaw „Malowanie po numerach” w którym nie było ramy do naciągnięcia płótna. W opisie takiej informacji też nie było ale zestaw zawierał uchwyty do powieszenia na ścianie co sugerowało że ta rama jest. Inni sprzedający dodają informację „ płótno bez ramy”
Nie twierdzę, że sprzedający mnie oszukał tylko, że opisuje produkty niesolidnie.
Fabryki sprzedają dwie wersje tych "kolorowanek" z ramą złożoną 40x50 i z ramą do samodzielnego montażu. Niestety taki produkt powinien kosztować około 100zł. Jeśli kupujesz taniej to nie ma co liczyć na ramkę. Ciekawe co oni robią z tymi ramkami, że ich nie dołączają.
@zuzeksly Nie twierdzę, że sprzedający mnie oszukał tylko, że opisuje produkty niesolidnie.
To czemu wystawiłeś negatywa, od kiedy to w opisie się podaje czego nie zawiera ??? Skoro nie była wymieniona rama to znaczy że jej nie ma !!!
@zuzeksly Miałem też kiedyś takiego "kupującego" > w opisie było wyszczególnione co jest w komplecie > gostek przeczytał w instrukcji, że można dokupić opcjonalne elementy > uznał, że powinny one być w mojej aukcji i wystawił negatyw > wysłałem mu przedsądowe wezwanie do usunięcia komentarza, dając na to 5 dni > skasował
Na miejscu tego sprzedającego wysłał bym coś takiego do Ciebie > później posłał bym pismo do e-sądu z pozwem o naruszenie dóbr osobistych i żądaniem rekompensaty za spadek jakości sprzedaży i utratę potencjalnych zarobków.
Ale jeśli chcesz sprzedać samochód bez silnika to w ofercie tego nie pomijasz.
A daj link do oferty? sprawdzimy.
@zuzeksly Silnik jest integralną częścią pojazdu. Pytanie czy w tym wypadku ramka jest integralną częścią produktu?
Od producenta zestaw wychodzi z ramką czy bez?
Jeśli z ramką a jej nie ma - masz rację.
Jeśli bez ramki i jej nie ma - nie masz racji.
Sprzedający może zawsze prosić albo nawet w pewnych okolicznościach żądać zmiany komentarza, ale jak jest zgodny z przebiegiem transakcji niczego nie musisz usuwać ani zmieniać.
@zuzeksly Oczywiście, że ma > skoro przedmiot był zgodny z opisem, to za co wystawiłeś negatyw > za to, że się nie zapoznałeś wcześniej z tym co właściwie chcesz kupić.
Ja sprzedaję obiektywy > to co mam napisać w aukcji, że do obiektywu żeby funkcjonował jest potrzebny aparat?
To co odstawiłeś to paranoja > zwaliłeś na sprzedawcę winę za własne niedoinformowanie