Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Hej. Ktoś włamał się koleżance na fb. Paru znjomych oszust poprosić o zapłatę za przedmioty (jej bank rzekomo mial problemy z płatnościami). Zaplacilam jej a raczej oszustowi blikiem. Mam nr transakcji itd. Czy mogę jakoś przez allegro wycofać tą płatność i zażądać zwrotu na konto ?
To płatność była przez allegro? raczej proponuje kontakt z bankiem.
@Client:47560448 nic z tym nie zrobisz, zgłoście to na policję allegro udostępni wtedy dane kupującego, chodź można to obejść bo brak weryfikacji kupujących z czym zgłaszałem pomysł 😞 @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Bank też nic nie zrobi bo wszystko było poprawnie, już były posty na ten temat 😞
@Client:47560448 Cześć. Koniecznie zgłoś tę sprawę na policję. Nie mamy możliwości wycofania tej płatności, jeżeli została ona prawidłowo przeprocesowana (potwierdziłaś ją pinem).
Tak potwiedzialam pinem. Zgłosiłam już do banku to ale czy policja coś tu pomoże... wątpię
Należy zgłosić na Policję, nawet jak nic nie da, a nóż da.
W międzyczasie postanowiłam skontaktować się z allegro. Miła Pani z obsługi Pani Małgorzata odebrała moje zgłoszenie. Zgłoszenie zostało przekazane w trybie pilnym do priorytetowego rozpatrzenia z racji oszustwa. Allegro ma skontaktować się z bankiem. Dostanę odpowiedź na e-maila. Mam nadzieję że dostanę zwrot kasy a ten oszust wybije sobie wszystkie zęby za to co zrobił mi i jeszcze paru osobą. Dam znać jaki będzie finał tej sprawy 😉
hej, i jak sie rozwiązała sprawa ?
Rozumiem, że telefonicznie / osobiście skontaktowałaś się z koleżanką i potwierdziła Ci problem z płatnością?
Jeśli nie, to zapłaciłaś kwotę za lekcję życia. I tyle. Nauka kosztuje.
Hej mam podobną sytuacje. Otrzymałaś zwrot pieniędzy?
@werka09876 jeśli to zakup na podstawie fałszywej strony, czy podanie komukolwiek kodu BLIK i potwierdzenie to zapomnij żeby allegro Ci oddało kasę 😞 udaj się na Policję !