Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłam od firmy etui na telefon. Przysłali mi całkiem inne niż przedstawione na zdjęciu głównym oraz w opisie. Przedstawiłam im dowody, po czym napisali, że mają takie zdjęcia od dostawy - nawet nie wiedzą co sprzedają. Kazali zrobić zwrot towaru, ale ni zamierzam im wierzyć na słowo, że mi zwrócą całą kwotę. Bo ja ponoszę koszta wysyłki. Zgłosiłam do allegro i dostałam wiadomość
Czy chce zareklamować towat z tytułu rękojmi i mam wybrać :
- obniżenie ceny
- odstąpienie z uwagi na wady
- wymiana
- naprawa przedmiotu
Które wybrać w takim przypadku?
Pytanie 1
Czy jak zamówiłam etui + zaplacilam wysyłkę (paczkomat), bo do smarta trochę brakowało to oni powinni mi oddać całość czy tylko za zakupiony przedmiot.
Pytanie 2
Co powinnam wybrać w takiej sytuacji? Niech zabierają ten przedmiot, ale chce odzyskać całą kwotę, którą wydałam, jeśli to możliwe. 2x wysyłka + kwota przedmiotu lub chociaż 1x wysyłka
Odstępujesz od umowy zakupu, zwrot na niezgodność z opisem, sprzedający zwraca ci całość koszt towaru +wysyłka.
@Client:60818145 Wybierz reklamację na podstawie rękojmi i wskaż powód "odstąpienie z uwagi na wady". Przy zwrocie w ramach reklamacji sprzedający musi Ci oddać wszystkie koszty, czyli cenę towaru + koszt wysyłki + koszt odesłania. Gdyby nie oddał, otworzysz Dyskusję i poprosisz o interwencję Allegro.