anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Otrzymałem nie swoją paczkę

klackier
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry.

Otrzymałem nie swoją paczkę.

Prawdopodobny numer napisany na paczce to zwrot z allegro.

Czy jak podam ten numer pracownikom allegro to pomogą odzyskać komuś jego paczkę a mi moją ? 

Nie wiem co jest w tej paczce bo nie otwieram gdyż ewidentnie nie należy do mnie. @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@klackier Cześć. Zgłoś proszę tę sytuację do firmy kurierskiej, a także poinformuj o tym sprzedającego. Jeśli będziesz potrzebował pomocy, to daj znać

oznacz moderatorów

klackier
#7 Wielbiciel#

Tak zrobiłem , poinformowałem inpost.

Moja paczka szła od prywatnej znanej mi osoby. Ja mam paczkę , która mogła być jakimś zwrotem z allegro stąd ten temat. 

Ewentualnie może możesz po numerze zwrotu dotrzeć do wysyłającego lub odbierającego ta paczkę i np przekazać mój numer tel ?

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@klackier Jeśli poinformowałeś InPost, to prawdopodobnie ktoś zgłosi się po odebranie tej paczki, aby dostarczyć ją do docelowego odbiorcy 🙂

Dziękuję za chęć pomocy, ale nie mogę Cię prosić o podanie takich danych na forum publicznym. Jeśli masz taką możliwość, to napisz do nas przez ten formularz: https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=2c798b65-a629-4d86-8fde-ab93de1c4166&subjectId=2550579a-d... 

oznacz moderatorów

AlePiesio
#14 Krzewiciel#

Nikt się nie zgłosi z inpostu. Też kiedyś dostałem takie dwa zwroty , niby etykieta do mnie ale w środku były przedmioty inne niż moje, na żaden zwrot nie czekałem, zadzwoniłem na infolinie inpost, zgłosiłem, powiedzieli że ktoś po to się zgłosi i cisza, minął rok i nikt się nie zgłosił

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@klackier Jeżeli jej nie otwierasz, to skąd wiesz, że to nie Twój przedmiot? 

Otwórz, a jeśli to coś innego, złóż reklamację sprzedawcy tu; https://allegro.pl/dyskusje/nowa i poproś tam o pomoc pracownika Allegro. Odeślij towar niezamówiony do sprzedawcy na jego koszt i domagaj się dosłania właściwego przedmiotu. Ciebie nie interesują żadne numery, tylko to, co otrzymałeś. Za przesyłkę i za towary niezgodne z zamówieniem odpowiada względem Ciebie sprzedawca. 

oznacz moderatorów

klackier
#7 Wielbiciel#

Nic nie wniosłeś do tematu a odpowiadając chociaż na to skąd wiem, że nie moja paczka to chociażby gabaryt.

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@klackier Wszystko zostało wniesione do tematu. Za sam towar, za przesyłkę, za jej zaginięcie, podmianę, uszkodzenie odpowiada przed Tobą sprzedawca na podstawie art. 548 § 3 Kodeksu cywilnego, nie przewoźnik. To nie moja wina, że nie znasz przepisów. 

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

No tak po gabarytach nie poznasz , kupujesz mydełko, przychodzi TV nie zauważysz.🤣

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@LEW433 Telewizor? A skąd wiesz, skoro nawet kupujący tego nie wie? 

Punkt, a nawet 2 za ten głupi post. 

oznacz moderatorów