Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam otwarta dyskusje na allegro lokalnie ze sprzedającym zadeklarował że zwróci mi pieniądze jak zamknę dyskusje . Moje pytanie brzmi czy faktycznie muszę zamknąć dyskusje aby przedajacy mógł zrobić zwrot pieniędzy na allegro lokalnie . Czy może to zrobić jak mam aktywna dyskusje. Pozdrawiam
Nie zamykaj dyskusji , jeśli zamkniesz sprzedawca może nie zrobić zwrotu pieniędzy, wszystko kontynuuj wszystko w dyskusji , możesz opisać sprawę i poprosić i pomoc allegro
@blum125 dyskusje można wznowić więc całkiem nie rozumiem tej akcji chyba gość nie kojarzy mechanizmów allegro i liczy że zamkniesz i cię zrobi w jajo... Podaj mu nr konta do zwrotu przez dyskusję i wyznacz termin zwrotu, po 14 dniach możesz oznaczyć dyskusję jako nierozwiązaną i wypełnić wniosek o protecta
nie zamykaj dyskusji do czasu aż dostaniesz produkt lub zwrot pieniędzy i wszystko będzie w porządku, zamykając dyskusję zamykasz sobie drogę do tego żeby w razie gdy sprzedawca nie odda pieniędzy to skorzystać z ochrony kupujących. widzę że sprzedający często w taki sposób próbują nabrać kupujących, pamiętaj że to ty masz otrzymać produkt i nie przystawaj na żadne propozycje sprzedającego, w razie czego allegro ma do swojej dyspozycji POK, co zdecydowanie może zachęcić sprzedającego do szybszego rozwiązania sprawy
jeśli sprawa się nie rozwiąże w 14 dni, oznacz dyskusję jako nierozwiązaną i skorzystaj z ochrony kupującego
@blum125 Pod żadnym pozorem nie zamykaj, nie zwróci Ci kasy, jak zwróci to zamkniesz, ale pamiętaj ze musisz zareagować przed 30dniem, bo później sama się zamknie, po 14dniach możesz już odznaczyć jako nierozwiązana i składasz wniosek do Allegro Protect, to problem sprzedającego nie Twój.