anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Oznakowanie transportu towaru z Chin

nowan1
#7 Wielbiciel#

Drogie Allegro dziwi mnie że brak na stronie przedmiotu = kolorowego znaczka = transport z Chin = zwrot płatny , po raz kolejny zostałem wprowadzony w błąd , Sprzedawca z Chin stosuje pułapke , towar za 7 dni a potem opóźnienie i opóźnienie , w końcu nie da się zrócić towaru , bo jak przyjdzie jest po terminie , w przypadku zwrotu towaru w 14 dniach koszt przesyłki przekracza wartość , to kojejna pyułapka ,zróbcie coś Państwo z tym , przy zakupach **piiip**s sprzedawca podaje kod zwrotu i odbiera towar do składnicy w Polsce, Proszę o traktowanie w taki sposób , aby Kupujący nie był wprowadzany w błąd i czekał miesiąc na towar , proszę o zmiany.

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

mdrogeria
#21 Demiurg#

@nowan1 wszystko masz na stronie oferty w zakładce ,, zwroty ,,

oznacz moderatorów

nowan1
#7 Wielbiciel#

O czym mówisz , przy zwrotach do Chin brak jest ceny zwrotu , na własny koszt zwrot , zwykle powyzej 200 zl

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@nowan1 dziękuję za Twoją sugestię. Przykro mi, że transakcja nie spełniła Twoich oczekiwań. 
14 dni na zwrot zamówienia liczy się od dnia odebrania przesyłki, więc ewentualne opóźnienia w dostawie nie wpływają na skrócenie tego czasu. Po zgłoszeniu zwrotu masz kolejne 14 dni na jego odesłanie do sprzedającego. 
Rozumiem, że nie każdy sprzedający zza granicy udostępnia bezpłatny zwrot. W takiej sytuacji po przyjęciu zwrotu, sprzedający powinien zwrócić Ci koszt towaru + koszt najtańszej przesyłki do Ciebie jaką ma w ofercie, jeśli w ofercie w zakładce "zwrot" zawarta jest informacja, że zwrot jest "na własny koszt", to przykro mi, ale nie możemy wymagać, aby sprzedający ten koszt poniósł. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Na pewno jasne i czytelne oznaczenie towarów dostarczanych z poza UE bardzo by się przydało i problemów ze zwrotami by nie było.

oznacz moderatorów

Client:104371448
#14 Krzewiciel#

@kolekcjoner608 A jaka jest różnica cenowa w odesłaniu towaru do kraju znajdującego się w UE (jesli towar wysyłany jest z UE: Chorwacja, Niemcy, Czechy) albo poza UE Pocztą Polską?

Ja wiem ale chyba ty nie wiesz.

oznacz moderatorów

nowan1
#7 Wielbiciel#

Ostatnio za małą paczke do Chin zapłaciłem 220 ,-zł

oznacz moderatorów

nowan1
#7 Wielbiciel#

@ la_nika ,

Przepraszam, ale  nie masz racji popatrz na skrin , towaru nie ma a czas zwrotu codzień jest krótszy , może to błąd systemu

Screenshot_20230127_132239_Acrobat for Samsung.jpg

oznacz moderatorów