Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Mam okazję kupić laptopa w super okazji. Znalazłem go na **piiip**. Skontaktowałem się ze sprzedającym, dał mi imię i nazwisko żony, żebym z nią porozmawiał o szczegółach. Rozmawiałem z nią, mam zamiar mi wystawić przedmiot jutro na allegro (sam tego chciałem) z możliwością płatności przy odbiorze. I teraz pytanie jak to sprawdzić czy nie zostałem oszukany ? Jest jakaś możliwość ? Powiedziała mi, że mi go wystawi na allegro lokalnie z wysyłką z ochroną kupującego. Ale co się okazało konto sprzedawcy na **piiip** zostało wyłączone i nie mogę mu wysłać wiadomości. Jest jakaś możliwość, żeby bezpiecznie dokonać tego zakupu i w razie co odzyskać pieniądze ?
Jeśli kupisz z podesłanego linka, to najpierw sprawdź, czy to link do prawdziwego allegro, a potem wyłącznie płatność przez Allegro, żadnych blików, ani przy odbiorze
Zanim cokolwiek „kupisz” to wklej tu linka - koniecznie.
Aczkolwiek jeśli to taka super okazja to stawiam że to jakiegoś rodzaju SCAM, tym bardziej że jak piszesz - konto sprzedającego zostało zawieszone.
Bądź bardzo ostrożny bo kasę możesz stracić bardzo łatwo.
Obstawiam, że nawet jeśli dojdzie do wystawienia ogłoszenia to okaże się że jest „jakiś problem” i można będzie zapłacić tylko z góry 🙃 i najpewniej tylko BLIK.
Poza tym - płatność za pobraniem wcale nie jest bezpieczniejsza i niczego nie gwarantuje.
Mi to śmierdzi oszustwem.
Ok okazało się, że to oszustwo. Konto na FB też zostało zablokowane i zgłoszone. Nawet od **piiip** dostałem wiadomość, żebym uważał. No nic dzięki za info.
👍
@Client:101252985 Na przyszłość zapamiętaj sobie jedną bardzo ważną rzecz:
jeśli szukasz „okazji” na o.l.x lub marketplace fb i potem dostajesz jakieś linki do allegro itp to na 99,9 % każdy z tych linków będzie prowadził do straty pieniędzy w najlepszym wypadku.
Wiem. Spokojnie. Trochę z IT miałem styczności. Wiem, że w linku jakąs literkę dostawią czy inną **piiip**ołę i można się nadziać. Z resztą sam szukałem też info o tych profilach na FB od "pani radcy prawnej" i nie mogłem znaleźć. Co najlepsze koleś znowu wystawił "super ofertę" na **piiip** już z innego profilu. Zgłosiłem go.