anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Płatność w toku

MAMY ROZWIĄZANIE!
Staniu23
#7 Wielbiciel#

Witam, na początek opisze sytuacje.

Kupując 3 przedmioty u różnych sprzedawców, u każdego zapłaciłem, klikając przelew tradycyjny.
W nowym oknie otworzyła się strona z danymi do wykonania przelewu takimi jak odbiorca PayU S.A., nr konta, kwota itd. Po wpisaniu wszystkich danych sprawdzałem kilka razy czy wszystko dobrze wprowadziłem i wykonałem przelewy. Wciąż jednak moje zakupy na Allegro mają status płatność w toku, mimo że pieniądze z konta wypłynęły, zazwyczaj potwierdzenie zapłaty trwało kilka minut, ale "płatność w toku" trwa już ponad 12 godzin. I tu moje pytanie, czy jest to jakiś problem z PayU, Bankiem lub ogólnie transakcją? Czy sprzedawca otrzyma pieniądze i dostanę zamówiony przedmiot? Czy pieniądze zostaną zwrócone na konto?

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2
_Likos_
#21 Demiurg#

@Staniu23  Przy płatności "przelew tradycyjny" płatnośc moze trwać do 24 godzin. Spokojnie poczekaj. Prawdopodobnie wszystko sie zaksieguje lecz odrobine pózniej.

Jeśli cokolwiek by posżło nie tak PAYu powinno zrobić przelew zwrotny do 3 dni

oznacz moderatorów
xyz96
#21 Demiurg#

@Staniu23 Przelewy tradycyjne dochodzą w nieco dłuższym czasie, może to być nawet 3 dni robocze. Poczekaj. Ważne, aby status wpłaty nie zmienił się na "anulowana", bo wtedy pieniądze wracają do kupującego. Jeśli masz płatność rozpoczętą i "płatność w toku", wszystko jest w porządku.

oznacz moderatorów