Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry
Pierwszy raz zadaję pytanie na forum. Jestem w Allegro już kilka lat i pierwszy raz zdarzyła mi się taka sytuacja jak opisana poniżej. Dokonałem zakupu, wykonałem płatność kartą, odebrałem towar, dostawca przysłał fakturę, towar przyszedł zgodny z zamówieniem i odpowiedniej jakości.
Bank w zestawieniu obciążeń z tytułu płatności kartą wykazuje kwotę o 12 zł większą niż ta, która jest na fakturze wystawionej przez dostawcę. Początkowo myślałem, że może to kwota za dostawę towaru, która nie została uwzględniona w fakturze od dostawcy, ale to nie to. W szczegółach zakupu mam kwotę za dostawę =0zł, ponieważ wartość faktury wyniosła więcej niż 300 zł. Mam problem, ponieważ księgowa w firmie nie chce przyjąć faktury z powodu tej różnicy. Napisałem do dostawcy z prośbą o wyjaśnienie. Dostawca twierdzi że z jego strony jest wszystko ok i pewnie ma rację. Dostawca napisał mi żebym wyjaśnił sprawę w banku (co zrobię) i żebym zwrócił się z prośbą o sprawdzenie tej transakcji bezpośrednio do Allegro.
1. Czy ktoś z Państwa miał podobny problem?
2. Czy znacie Państwo jakiś mail do Allegro, gdzie można opisać i zgłosić tą sprawę i poprosić o jej wyjaśnienie?
Proszę o podpowiedzi - pozdrawiam serdecznie WN
Nie kupiłeś czegoś jednocześnie od kogoś innego na Allegro?
@bekazet_gdynia skonsultuję się z działem płatności i wrócę do Ciebie z informacją, jak tylko otrzymam odpowiedź.
@bekazet_gdynia dział płatności poprosił mnie o wskazanie, o jakie zamówienie chodzi. Proszę, daj znać. Będziemy dalej wyjaśniać tę sprawę.
Moim zdaniem to wygląda da na działanie banku, jakaś ukryta oplata.
Witam,
mam podobny temat, 20.11.2024 zakupiłam uszczelkę do okien za kwotę 113,87 w ofercie Smart z transportem za 0,00 zł, z konta zeszła mi kwota 234,77 niby płatność łączna lecz niestety tego dnia nie robiłam żadnych innych zakupów. Sprzedawca twierdzi, że dostał kwotę prawidłową a u mnie z konta firmowego zeszła większa kwota i nie mam jak tego rozliczyć na pełnej księgowości. proszę o pomoc. Gdzie mogę skierować się o pomoc w rozwiązaniu/ wyjasnieniu problemu i zwrotu pieniędzy.
@umisia1 Jeśli płatność łączna to musiał być jeszcze jakiś zakup razem z tą uszczelką.
Co widzisz w zakładce moje zakupy?
@umisia1 Widzę, że płatność na kwotę 234,77 zł - dotyczy dwóch produktów (uszczelki oraz kremu głęboko nawilżającego). Oba produkty powinny być widoczne w zakładce Moje zakupy z datą 20 listopada. 😊