anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Paczka nie dotarła do paczkomatu a ponowna wysyłka?

mike_sunrise91
#7 Wielbiciel#

W sobotę zamówiłem laptop o wartości prawie 5 tysięcy. Wybrałem szybką dostawę do paczkomatu.

Od wtorku rano paczka ma status "wydano do doręczenia" po kontakcie z Inpost kurier miał przeszukać paczkomat. Dziś spotkałem go pod paczkomatek i stwierdził, że mojej paczki nie ma. Nie wie gdzie jest.

Co mam zrobić? Laptop jest mi potrzebny do pracy. Sprzedający dostał pieniądze a ja nie mam laptopa. Kupiłem od firmy jako osoba prywatna. Czy sprzedający powinien ponownie wysłać do mnie przesyłkę i wyjaśniać to z inpostem we własnym zakresie ? 

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@mike_sunrise91 Podaj proszę numer zamówienia. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mike_sunrise91
#7 Wielbiciel#

d4aa8c40-db78-11ef-b6fa-5d9f82862343

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@mike_sunrise91 Okej- widzę, że założyłeś dyskusję. Poczekaj proszę teraz na odpowiedź sprzedającego. W pierwszej kolejności sprzedawca powinien wyjaśnić sprawę z przewoźnikiem. 

Po 24h od otwarcia dyskusji możesz poprosić om pomoc Allegro. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@mike_sunrise91 takie jest ryzyko, jak się spieszy to się idzie do sklepu stacjonarnego, puki jest w doręczeniu sprzedawca nic nie zrobi, dopiero jak uznają za zaginioną to sprzedawca odda Ci kasę lub wyśle drugi sprzęt 😞 czas rozpatrzenia reklamacji to 30 dni, poproś w dyskusji żeby ją złożył i poprosił o ustalenie co z paczką 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

mike_sunrise91
#7 Wielbiciel#

Nie lubię przepłacać za taki sam produkt 🙂 Z tego co się orientuje w tym wypadku nie muszę czekać aż reklamacja zostanie uznana że strony inpost. Nie kupowałem na fakturę więc do momentu dostarczenia za przesyłkę jest odpowiedzialny sprzedający. Czekam na odpowiedź w wiadomości poza dyskusją odpisał mi właśnie, że złożył zapytanie do inpost.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Ale i tak sprzedajacy ma max 14dni w dyskusji a później także może to trwać, to tak nie działa, od razu! Zakup takich rzeczy zawsze budzi emocje, raz niemała kwota a drugie sprzęt elektroniczny i Allegro niechętnie wypłaca , jakby co.

oznacz moderatorów

mike_sunrise91
#7 Wielbiciel#

Hmm tylko czemu coś ma wypłacać allegro ? Jeżeli paczka zaginęła to jest to chyba sprawa między sprzedającym a inpostem ? 

oznacz moderatorów