Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Hej,
Kupiłem używaną część samochodowa z dostawą DHL, paczkę przekierowałem do automatu paczkowego. Przy próbie odebrania wyskakuje informacja że paczka jest za pobraniem i trzeba zapłacić 169 zł, tyle ile zapłaciłem przez Allegro za produkt z przesyłką (sprawdziłem, jest potwierdzenie płatności). Otworzyłem dyskusje ze sprzedający z prośbą o wyjaśnienie sytuacji. Odpisał mi że bardzo przeprasza i żebym odebrał, to zwróci mi pieniądze wpłacone przez Allegro. Nie ukrywam że mam trochę obawy czy to zrobi. Czy w sytuacji kiedy nie zwróci mi pieniędzy mogę liczyć na pomoc od Allegro? Co byście zrobili na moim miejscu?
Nie wiem jak uzgodnicie to ale to błąd sprzedającego, ale jak uzgodnicie to i on do czasu odebrania może kliknąć zwrot przez Alelgro i napisać w dyskusji że zwraca jako potwierdzenie wówczas jest to zabezpieczenie,
Osobiście tez kilka razy mialem taką sytuacje. Raz nawet odebralem a po godzinie uswiadomilem sobie, że przeciez oplacona ( a były to felgi aluminiowe ).
Skontaktowalem sie ze sprzedającym i zwrocil wplate. Na minimum 3 takie sytuacje nie mialem zadnych problemów.
Pewnie przez przypadek.
@user287363 Jeśli to sprzedawca firmowy z dużą sprzedażą i długim stażem, to jest znikome prawdopodobieństwo że Cię oszuka.
@user287363 to niech Ci zwróci. Przecież nic nie stoi na przeszkodzie. Przecież żeby odebrać to i tak będziesz musiał zapłacić.
@Client:44052296 To prawda, ale przesyłka nie będzie wiecznie czekać w maszynie 🐭