anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Paczka za pobraniem pomimo opłacenia zamówienia przez Allegro

user287363
#7 Wielbiciel#

Hej,

Kupiłem używaną część samochodowa z dostawą DHL, paczkę przekierowałem do automatu paczkowego. Przy próbie odebrania wyskakuje informacja że paczka jest za pobraniem i trzeba zapłacić 169 zł, tyle ile zapłaciłem przez Allegro za produkt z przesyłką (sprawdziłem, jest potwierdzenie płatności). Otworzyłem dyskusje ze  sprzedający z prośbą o wyjaśnienie sytuacji. Odpisał mi że bardzo przeprasza i żebym odebrał, to zwróci mi pieniądze wpłacone przez Allegro. Nie ukrywam że mam trochę obawy czy to zrobi. Czy w sytuacji kiedy nie zwróci mi pieniędzy mogę liczyć na pomoc od Allegro? Co byście zrobili na moim miejscu? 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

LEW433
#21 Demiurg#

Nie wiem jak uzgodnicie to ale to błąd sprzedającego, ale jak uzgodnicie to i on do czasu odebrania może kliknąć zwrot przez Alelgro i napisać w dyskusji że zwraca jako potwierdzenie wówczas jest to zabezpieczenie,

oznacz moderatorów

Client:80340374
#14 Krzewiciel#

Osobiście tez kilka razy mialem taką sytuacje. Raz nawet odebralem a po godzinie uswiadomilem sobie, że przeciez oplacona ( a były to felgi aluminiowe ). 

Skontaktowalem sie ze sprzedającym i zwrocil wplate. Na minimum 3 takie sytuacje nie mialem zadnych problemów. 

Pewnie przez przypadek. 

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@user287363 Jeśli to sprzedawca firmowy z dużą sprzedażą i długim stażem, to jest znikome prawdopodobieństwo że Cię oszuka.

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@user287363 to niech Ci zwróci. Przecież nic nie stoi na przeszkodzie. Przecież żeby odebrać to i tak będziesz musiał zapłacić.

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#12 Orędownik#

@Client:44052296 To prawda, ale przesyłka nie będzie wiecznie czekać w maszynie 🐭

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów