Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Otrzymałem wiadomoś z informacją otrzymania premi lojalnościowej.
Zastanawiam się jak ją zrealizować.
AgnesPro
@mgrariel Myślisz, że jakakolwiek firma by rozdawała takie drogie prezenty z dobroci serca? 😄
@mgrariel to nie jest wiadomość od nas. Bardzo proszę nie klikaj w żaden link, czy możesz przesłać tę wiadomość za pomocą opcji [przekaż dalej] na adres phishing@allegro.pl?
Już wysłałem 😉
@motmag bardzo duże prawdopodobieństwo. Sprawdź dokładnie adresata.
Moje gratulacje, ale wygląda na to że chcą cię okraść a nie uhonorować.
Nigdy nie klikaj w żadne podesłane linki do logowania. Zalogować się owszem możesz ale albo z własnej aplikacji albo na stronie internetowej. Nigdy nie loguj z linka bo na pewno jest fałszywy.
@motmag tak, nie jest to wiadomość od nas. Bardzo proszę nie wchodź w linki w przesłanej wiadomości i prześlij ją za pomocą opcji [przekaż dalej] na adres phishing@allegro.pl.
@wikinq dziękuję za Twoje zgłoszenie! Czy możesz przesłać otrzymaną wiadomość za pomocą opcji [przekaż dalej] na adres phishing@allegro.pl?
Dostałem dziś w nocy takiego maila, który moim zdaniem jest próba oszustwa i poszywa się. Oczywiscie linki nie prowadza do allegro tylko do fałszywej strony. po Allegro.
Nowa forma?
@jmk2006 masz rację, to próba wyłudzenia, dlatego nie klikaj proszę w żadne linki ani przyciski w niej zawarte.
Czy ktoś z was dostal emeila z allegro z ankieta że wygrał coś i tylko ma zapłacić za przesyłkę 9 zl
To oszustwo, uważaj.
Zaplac to ci konto wyczyszcza
Też dostałem taką wiadomosc ,ale to raczej naciąganie
@dare2 To nie są wiadomości od nas. Dobrze, że zachowujesz czujność.
Dostałam takiego maila,po wejsciu w link aktywujący prosza o numer karty i weryfikacji dwuetapowej. Jedynie ten odnośnik działa,a reszty nie da się kliknąć…zgłosić to gdzieś??
@d-da13 tak, nie podawaj proszę tam żadnych danych oraz prześlij proszę tę wiadomość za pomocą opcji [przekaż dalej] na adres phishing@allegro.pl, dla bezpieczeństwa przeskanuj też swoje urządzenie programem antywirusowym.
Dziękuję za zgłoszenie!