Dzień dobry
Zamówienie było robione 12.02.2026
Opłata była BLIKIEM 194.16 (12.02) Karma dla pieska 4 kg oraz pasta do zębów (2 rózne sprzedające)
Koszty z konta zostały pobrane, a pieniądze do sprzedajacego nie trafiły, więc nie wysłał towar. Status tranzakcji nieudany ale koszty z konta pobrane i nie zwrócone.
Robiłam reklamacje w banku i mam oficjalną odpowiedż, że sprzedający otrzymał środki dlatego koszty z konta pobrane.
Sprzedający twierdzi, że nie dostał pieniędzy. Proszę o rozwiązaniu problemu, ponieważ to nir jest ktowa 5 zł, gdzie można przymknąć oko.
Również dostałam screen od 2 sprzedających, że u nich transakcja widnieje jak nieopłacona
@Client:66897713 Jeśli płatność jest nieudana, pieniądze wrócą na Twój rachunek w ciągu kilku dni roboczych. Konieczne jest ponowienie płatności, jeżeli jesteś wciąż zainteresowana zakupem.
Niestety koszty (194.16 kwota) nie zwróciły się, już mineło 6 dni od dnia zakupu. Na stronie allegro jest informacja, jeżeli transakcja nieudana, to środki powinni zwróczić się w ciągu 3 roboczych dni, a mineło już 6 (nie licząc dzień zakupu)
W tym temacie skontaktuj się z nami przez formularz kontaktowy - skontaktujemy się z operatorem płatności i wyjaśnimy temat.
Kontaktowałam się przez ten formularz ale tam wylącznie AI analizuje pytanie i wydaje szablonowe odpowiedzi. Natomiast jeżeli chciałam wróczić do wiadomośći i dodać informacje (jak proponuje czat), to nawet nie ma możliwości w tym czacie dodać zalączniki (np. potwierdzenie z banku o pobraniu środków czy odpowiedż z banku, że sprzedawca otrzymał środki, bo robiłam reklamacje na przelew)
Odpisałam Państwu przez ten formularz i czekam na odpowiedż przez mail
Agent rozliczeniowy zwraca środki w ciągu 3 dni roboczych. Potem twój bank ma do 14 dni na rozliczenie zwrotu i zaksięgowanie go na twoim koncie (zazwyczaj jest to kilka dni)
A jeżeli chodzi o sam proces może wyglądać na dwa sposoby. Jak transakcja była na etapie blokady, to zostanie ona zdjęta i środki wrócą na saldo (tak jakby nigdy nie było tej transakcji). Natomiast w przypadku gdy transakcja została w pełni rozliczone, to zwrot otrzymasz zwykłym przelewem, a nadawcą będzie twój bank.