Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @ko_alka @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ Na allegro lokalnie kupiłam przedmiot i zapłaciłam blikiem. Płatność z konta poszła a na allegro wystąpił błąd w płatności. Sprzedający pisze że pieniędzy nie ma i że jak nie powtórzę teraz płatności to pieniądze przepadną. A tak to wrócą do mnie. Czy to prawda?
@dorcia1409_2010 Cześć. Jeśli doszło do błędu płatności, to środki wrócą w ciągu kilku dni roboczych (w przypadku BLIKa może być to nawet około 7 dni roboczych) niezależnie od tego, czy ponowisz płatność, czy nie.
@dorcia1409_2010 Trudno sprawdzić mi szczegóły, bo na koncie, z którego piszesz, nie ma żadnego zakupu na Allegro Lokalnie
https://allegrolokalnie.p24b9a82.pl/oferta/a71e3d25-f94b-446b-b904-be959d1b9141
Dostałam takiego linka i z niego zamawiałam
@dorcia1409_2010 W takim razie zgłoś sprawę na policję, to nie jest link do Allegro Lokalnie
@komis-bell słusznie wyczułeś
@ko_alka Lokalnie, BLIK, błąd płatności... niestety standard 😐
Dziękuję za pomoc
@dorcia1409_2010 To oszustwo.
Link który otrzymałaś nie prowadzi do Allegro tylko do fałszywej strony.
Niestety ale pierwsza płatność przepadła, nie odzyskasz tych pieniędzy...
Nie powtarzaj płatności bo stracisz podwójnie.
Ale ja nie wstawiłam żadnego linku
Masz zakup tu ? https://allegrolokalnie.pl/konto/oferty/kupione
Czyli nawet jak płatność nie została zaakceptowana to kupiony towar będzie się znajdował w zakładce KUPIONE ?
@dorcia1409_2010 Pokaż link do ogłoszenia z którego dokonałaś zakupu.
Znalazłaś ogłoszenie na innej stronie (o.l.x. lub marketplace FB) a potem dostałaś link do allegro?
Ten link nie prowadzi do allegro.
To fałszywa strona imitująca serwis allegro - p24b9a82.pl
Zostałaś oszukana a BLIK który podałaś najpewniej posłużył do wypłaty pieniędzy w bankomacie - zerknij do bankowości na potwierdzenie transakcji.
Możesz się zgłosić na policję ale pieniędzy niestety nie odzyskasz 😐
Rzeczywiście. W transakcji wyskoczyło mi wypłata blikiem w bankomacie . Masakra🤦🤦🤦
@dorcia1409_2010 Masz szczęście że nie powtórzyłaś płatności bo straciłabyś podwójnie... dużo poszło?
600 zł 😡
@dorcia1409_2010 Ty nie wysyłasz linku, oszuści Ci go podsyłają i po wejściu w niego kieruje Cię na fałszywą(podstawioną) stronę, kasy nie odzyskasz, powinnaś zgłosić na Policję.
Dziękuję za pomoc