Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam ostatnio zauważyłem na swoim koncie podejrzaną rzecz, prośbę o potwierdzenie transakcji blikiem
Nic w tamtym czasie nie kupowałem a gdy zauważyłem tę informację było już po fakcie, tzn czas na potwierdzenie już minął. Zalogowałem się na konto i okazało się że ta transakcja dotyczyła zakupu na allegro. Środki zostały zablokowane a następnie zdjęto ich blokadę. Zgłosiłem im sprawę i poprosiłem o dokładne wyjaśnienia. Dostałem lakoniczną odpowiedź która nic nie zmienia. Mam wysłać potwierdzenie transakcji w PDF - nie jest to możliwe bo transakcja nie doszła do skutku a dla takich zdarzeń nie można wygenerować PDF z banku. Dodatkowo przekazano mi że skoro blokada zdjęta to nic się nie stało i mają nadzieję że nie powtórzy się to w przyszłości - no comment
W załączniku screen z banku, jeśli jest ktoś w stanie pomóc mi w dotarciu do informacji skąd ta transakcja będę bardzo wdzięczny
Pozdrawiam
A na Jaką kwotę, obrazek jest dla nas niewidoczny.😁
Przepraszam nie wiedziałem że obrazek jest niewidoczny. Kwota to 54zł
Moderator musi zatwierdzić żebyśmy widzieli obrazek, a pytam o kwotę bo np: Allegro bierze opłatę za Smarta automatycznie jak masz np: podpiętą kartę płatniczą, ale to teraz jest 49zł na rok. Musimy zaczekać na moderatora, wielki brat widzi wszystko. @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Smarta mam aktywnego
Tego dnia rano robiłem zakupy na allegro, płatność z góry, wszystko rozliczone itp do chwili "wykrycia" nie włączałem allegro, ani z przeglądarki ani aplikacji. Podejrzana transakcja miała miejsce po godzinie 20. Jeśli są jeszcze jakieś istotne szczegóły które mogą pomóc oczywiście chętnie udzielę odpowiedzi. Dziękuje za zainteresowanie
@fokebe, poprosiłam nasz dział bezpieczeństwa o zweryfikowanie tej sytuacji. Z naszej strony nie wygląda to na włamanie. Być może w jakiejś przeglądarce zaznaczyłeś wykonywanie transakcji BLIK bez kodu? Wtedy przy próbie zakupu na tym urządzeniu transakcja BLIK mogła zostać przypisana do konta.
Dziękuję za odpowiedź. Dostęp do kont allegro i w banku mam tylko ja. Nigdy nikomu ich nie udostępniałem. Transakcja o którą mi chodzi nie była zlecona przeze mnie. Tego jestem pewien
@fokebe, być może z urządzenia, na którym płaciłeś BLIK bez kodu, korzystał ktoś inny?
Do logowania się używam laptopa i telefonu, do obu urządzeń dostęp mam tylko ja. Staram się dbać o prywatność i bezpieczeństwo