Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zapomnialem dodac.. Patrzac na obecne oferty od Elrecycling z dzialu dyski ssd, baterie i laptopy lenovo. Nadal widze ze nicki podane powyzej nadal wystepuja w akualnych/trwajachc aukcjach i podbijaja ceny do wartosci absurdalnych.
Mało opłacalne bywa ustawiane podbijanie ceny bo za takie manewry to można zwrotu prowizji nie dostać a do tego zostać "zbanowanym" od dalszej sprzedaży . Może wygrywają aukcje te same osoby ale w jakimś celu np. części potrzebne są im do składania urządzeń którymi później handlują. Od kiedy allegro wprowadziło katalog każdy może korzystać z materiałów takich jak zdjęcia czy opisy zawartych w nim ,o ile ma taki sam przedmiot co wprawdzie wprowadza zamęt ale jest zgodne z regulaminem. Nie bronię sprzedawcy ale też bez dowodów bym go nie oskarżał.
Nie jestem do konca przekonany czy oskarzac tego sprzedawce czy nie.. Ale jak bys sam spojrzal na licytacje to sam bys zauwazyl ze cos jest nie tak z tymi licyctacjami. Poza tym "części potrzebne są im do składania urządzeń którymi później handlują" kupowanie rozbebeszonego laptopa/laptopow bez dysku, ramu, etc, w stanie rozkladu z brakami za 60-100zl z roku 2012 to raczej nie do serwisu. Wiem bo jestem serwisantem i w zyciu bym takiego zlomu do serwisu nie kupil w takiej cenie do tego koszt przesylki 25zl, za kazda sztuke. Kup tylko 4 sztuki to do kazdej dolicza ci 25 zl.. Czyli jak spakuja ci to w jedno opakowanie to i tak dolicza do faktury 4x25zl. Sama przesylka wtedy bedzie 100zl. Dobrze to ty na tym nie wyjdziesz.
Znalzlem podobny watek. w ktorym sie juz wypowiedziałes:
"Może być jak piszesz a może być tak że ktoś temu sprzedawcy podbija te aukcje dla zabawy a płacić nie ma zamiaru . Sam już miałem takich wielu , którzy licytowali i wygrywali codziennie jakieś aukcje ale za nie nie płacili . Potem trzeba pisać o zwrot prowizji i ponownie wystawiać i liczyć straty na ofertach wyróżnionych ."
Tak wiec Jesli to nie dzialania sprzedacy z tymi przypuszczalnie "botami" to ktos inny to robi.. Albo na zlosc, albo dla potencjanych wiekszych zyskow ze sprzedazy zlomu. I tworzenie fikcyjnego zainteresowania tym zlomem. Ale jak sam pisales to generowac bedzie straty z tylu fikcyjnej sprzdazy.
@elmo_kamill wygląda to na pranie brudnych pieniędzy😉, bo ceny licytacji rzeczywiście z kosmosu i jeszcze wysyłka z Danii
Masz rację, że to kwestionujesz — powtarzające się oferty od tych samych użytkowników i ponownie wystawiane przedmioty rzeczywiście wyglądają podejrzanie. Zdecydowanie warto, aby platforma to dokładnie sprawdziła.
Cześć @elmo_kamill, dziękuje za zgłoszenie.
Przekazałem Twoje informacje do odpowiedniego działu, zweryfikujemy tą sprawę 🙂
Dziekuje za Zwrocenie uwagi na ta sytuacje.
Prosze o jakies info w tej sprawie po jej zweryfikowaniu.
Dziekuje.
A tu mam kolejny przyklad prawdopodobnie bota.. ale to pod koniec licytacji bedzie widac jak cena wywinduje do 100zl ze skokami cenowymi co 2 dni.