anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Podejrzenie oszustwa, co mogę zrobić?

Client:44631354
#1 Nowicjusz#

Hej, kupiłem 3 miesiące temu zegarek na łańcuszku od pewnej firmy na allegro, za 250zł, firma zapewnia że sami produkują swoje produkty i że są one dobrej jakości. Po 3 założeniach zegarka do garnituru, od zwykłego ruchu bez uderzenia, odpadła wskazówka sekund. Skontaktowałem się z sprzedającym, opisałem sytuację, zadzwonił do mnie, zapewnił mnie że uznaje reklamacje, i jak tylko wyślę zegarek, to wyśle mi nowy a ten zachowa sobie żeby sprawdzić co w nim było źle zrobione. 

Po odesłaniu zegarka, długo cisza, później informacja już na czacie że ,,zegarmistrz" sprawdził zegarek i że ,a naprawę należy się 40 zł bo na pewno go uderzyłem albo mi upadł a za przesyłkę jeszcze 9 zł (zapłaciłem już za wysłanie 14zl). Wyraziłem swoje niezadowolenie sytuacja, i że zostałem oszukany, sprzedający wyjaśnił że przez telefon myślał że jestem innym klientem, któremu ktoś uszkodził zegarek w transporcie, (w rozmowie zaznaczalem jak się zepsuł, więc dobrze wiedział że nie jestem tym klientem). Zaproponowali mi zwrot kosztów przesyłki ale zegarka nie naprawią. 

Poogoglowalem trochę i znalazłem identyczne zegarki jakie oferuje sprzedawca, na alieexpres za 40zl sztuka 🙂 

Czyli chcieli mnie naciągnąć i wysłać mi po prostu zegarek w jego prawdziwej nie podbitej cenie. Zaznaczam że chwalą się że sami je wykonują. 

Mogę to gdzieś zgłosić? 

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:44631354 możesz zgłosić ofertę za pomocą przycisku "zgłoś naruszenie zasad". 
Przykro mi, ale nie możemy zmusić sprzedającego, aby zaakceptował reklamację. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów