Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jakim cudem na Allegro nie można zgłosić oszustwa? Pytanie kieruję głównie do zarządu allegro, ale jeśli ktoś zna odpowiedź na to pytanie to również może się wypowiedzieć.
Chodzi głównie o wiadomości otrzymywane na moją pocztę z allegro z fałszywymi fakturami, potwierdzeniem transakcji i innego typu próbą kradzieży i oszustwa.
I nie chodzi mi o wstawianie pseudonimów z allegro na forum tylko o łącze przy nazwie uzytkownika.
Można działać w sprawie, ale słowo "oszustwo" jest nieodpowiednie bez uzasadnienia, najlepiej napisz w czym problem, a powiemy jak należy zadziałać.
Chodzi mi o to, że nie ma odnośnika w postaci linki do zgłoszenia próby oszustwa w wiadomości otrzymanej od oszusta.
@DamianR01 Ależ można - a nawet trzeba. @N_Nitka28 poniżej podała adres: phishing@allegro.com
ale można też przez ogólny formularz kontaktowy
Powinien być przycisk Zgłoś użytkownika
@DamianR01 oczywiście, że możesz zgłosić podejrzenie oszustwa. Możesz to zrobić na kilka sposobów:
- możesz zgłosić ofertę. Na samym dole znajduje się przycisk "zgłoś naruszenie"
- możesz zgłosić użytkownika/konto przez formularz kontaktowy.
- możesz wysłać podejrzaną wiadomość lub maila na adres phishing@allegro.com. Nasz Dział Bezpieczeństwa się tym zajmie.
A dlaczego nie ma odnośnika Zgłoś użytkownika w wiadomości otrzymanej na email lub formularz kontaktowy w aplikacji Allegro?
@DamianR01 zapewniam Cię, że jak wyślesz takie informację przez formularz kontaktowy zostaną zweryfikowane.
Nie o to mi chodzi, a sądziłem że Allegro ma mądrzejszych pracowników 🤔 Dopóki nie zajrzałem tu na forum i sam się nie dopytywałem to nie wiedziałem, że oszustwo można zgłosić na Allegro. Zaniedbanie i ignorancja z waszej strony. Wstyd.