anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Podejrzenie oszustwa

DamianR01
#9 Pomysłodawca#

Jakim cudem na Allegro nie można zgłosić oszustwa? Pytanie kieruję głównie do zarządu allegro, ale jeśli ktoś zna odpowiedź na to pytanie to również może się wypowiedzieć.

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

DamianR01
#9 Pomysłodawca#

Chodzi głównie o wiadomości otrzymywane na moją pocztę z allegro z fałszywymi fakturami, potwierdzeniem transakcji i innego typu próbą kradzieży i oszustwa.

oznacz moderatorów

DamianR01
#9 Pomysłodawca#

I nie chodzi mi o wstawianie pseudonimów z allegro na forum tylko o łącze przy nazwie uzytkownika.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Można działać w sprawie, ale słowo "oszustwo" jest nieodpowiednie bez uzasadnienia, najlepiej napisz w czym problem, a powiemy jak należy zadziałać.

oznacz moderatorów

DamianR01
#9 Pomysłodawca#

Chodzi mi o to, że nie ma odnośnika w postaci linki do zgłoszenia próby oszustwa w wiadomości otrzymanej od oszusta.

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#12 Orędownik#

@DamianR01 Ależ można - a nawet trzeba. @N_Nitka28 poniżej podała  adres: phishing@allegro.com

ale można też przez ogólny formularz kontaktowy

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

DamianR01
#9 Pomysłodawca#

Powinien być przycisk Zgłoś użytkownika 

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@DamianR01 oczywiście, że możesz zgłosić podejrzenie oszustwa. Możesz to zrobić na kilka sposobów: 

- możesz zgłosić ofertę. Na samym dole znajduje się przycisk "zgłoś naruszenie"

- możesz zgłosić użytkownika/konto przez formularz kontaktowy. 

- możesz wysłać podejrzaną wiadomość lub maila na adres phishing@allegro.com. Nasz Dział Bezpieczeństwa się tym zajmie.

Nicol
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

DamianR01
#9 Pomysłodawca#

A dlaczego nie ma odnośnika Zgłoś użytkownika w wiadomości otrzymanej na email lub formularz kontaktowy w aplikacji Allegro?

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@DamianR01 zapewniam Cię, że jak wyślesz takie informację przez formularz kontaktowy zostaną zweryfikowane. 

Nicol
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

DamianR01
#9 Pomysłodawca#

Nie o to mi chodzi, a sądziłem że Allegro ma mądrzejszych pracowników 🤔 Dopóki nie zajrzałem tu na forum i sam się nie dopytywałem to nie wiedziałem, że oszustwo można zgłosić na Allegro. Zaniedbanie i ignorancja z waszej strony. Wstyd.

oznacz moderatorów