Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
UWAGA: Przestrzegam prze kupowanie dysków hdd z Allegro
ostatnio odkryłem proceder w związku z dyskami WD20PURX , WD40PURX inne podobne które jak się okazuje po wpisaniu numerów seryjnych na portalu Western Digital nie istnieją …
dysk 3tb niby nowy z 2024 r widniejąca etykieta o tym świadczy padł po 3 dniach pracy co skłoniło mnie do reklamacji na stronie wd ale okazuje się że błędny numer seryjny - więc zacząłem sprawdzać inne które zakupiłem na allegro i innych pojemności bo używam ich do rejestratorów monitoringu
oczywiście sprzedawcy umywają ręce pisząc że to nie ich dysk i oni go nie sprzedali itd … spychologia
!!! UWGA należy po zakupie sprawdzać numery seryjne dysków na oficjalnych stronach producenta i pilnować daty produkcji wtedy gwarancja jest 3 lata
I od dziś wiem że należy kupować dyski tylko i wyłącznie w Firmie Komputronik , morele itd z oficjalnej dystrybucji
szukam ewentualnych osób poszkodowanych w podobny sposób by można było ruszyć z pozwem zbiorowym bo jak widać proceder jest na sporą skalę
Dyski recertyfikowane nie są przeznaczone do sprzedaży. To produkt zastępczy w przypadku wymiany gwarancyjnej. Ma on gwarancje oryginalnego dysku lub 90 dni (w za od tego który termin jest dłuższy).
Ok nie są przeznaczone do sprzedaży a jednak je sprzedają cwaniacy …
@pecela widzisz, a masa tego na Allegro.
Ciekawe jest też to, że po wklepaniu w wyszukiwarkę Allegro frazy "recertyfikowany" nie ma praktycznie nic, dwie oferty, w tym jedna z Lokalnie. Czyżby Allegro ukrywało te dyski? A może wyszukiwarka jednak nie wyszukuje w opisach. Tu na każdym kroku jest jakiś wał, zaczynając od samego Allegro.
No w sumie tak … a samo allegro umywa ręce - mi zakończyli dyskusję ze sprzedający w momencie w którym napisał że reklamacja jest bezzasadna i ją odrzuca