anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Podrobiony produkt

romeo38
#7 Wielbiciel

Kupowałem oryginalną kawę arabicę z Włoch od lat, ale sprzdeawca miał przestuj. Znalazłem innego, który gwarantował oryginalność produktu. Kupiłem i poczułem, że to absolutnie inny smak, aromat itd, no ale sprzedawca odpowiadał, że wszystko oryginał. Kupowałem dalej regularnie, ale po kolejnej paczce już się smrodu i smaku nie dalo znieść, oddałem próbkę profesjonalnemu bariście, a ten stwierdził, że gołym okiem już widać, że "to 100% robusta, poza tym zapach i aromat budzą poważne wątpliwości". Kupiłem znów od dawnego sprzedającego i aromat podczas parzenia, smak i wygląd-wszystko jak dawniej. Pokazałem bariście i stwierdził - "100% arabica". Co do oszustwa nie ma żadnych wątpliwości. Barista pokazal mi ziarna arabici i robusty, sa nieporównywalnie odmienne, poza tym aromat itd. Pytanie, co z takim sprzedającym począć, by już nikogo nie oszukał? Jak wykluczyć takiego sprzedającego?

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@romeo38 Zgłoś go do allegro niech go ocenią a jak chcesz to możesz zrobić ekspertyzę tego co od niego kupiłeś jako dowód na podejrzenie przestępstwa i zgłosić go do organów ścigania.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@romeo38 zgłoś to proszę za pomocą przycisku "zgłoś naruszenie zasad" w ofercie. W zgłoszeniu opisz proszę równie szczegółowo jak tutaj, dlaczego Twoim oraz eksperta zdaniem ten produkt nie jest oryginalny. 

Monika
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów