anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Podstawka pod laptopa a ograniczony zwrot

mcscraby
#8 Zapaleniec#

Powitał.

Taka sytuacja się urodziła, zakupiłem podstawkę pod laptopa z oferty nr: 15550674640. Podstawka nie spełnia moich oczekiwań i chciałem dokonać odstąpienia od umowy i zwrotu towaru. W formularzu Produkty do zwrotu mam info :

"Produkt z ograniczonym prawem odstąpienia od umowy
Nie możesz odstąpić od umowy, jeśli kupisz produkt higieniczny w zapieczętowanym opakowaniu i je otworzysz. Do takich produktów należą m.in.:

• testy ciążowe,
  • końcówki do szczoteczek,
  • soczewki kontaktowe,
  • maseczki.

Możesz zwrócić ten produkt przed otwarciem.

Taka informacja widnieje, także po prawej stronie w ofercie w Bezpieczeństwo pozakupowe/Zwrot:

" Ten produkt ma ograniczone prawo do odstąpienia od umowy"

Dla przykładu ofery towaru takiego samego przeznaczenia np nr: 14024289315, 13928709995, 16154615463 nie posiadają takich ograniczeń.

Co tu się zadziało ?

Sprzedawca może stosować tego typu ograniczenia zwrotu towaru niebędącego de facto higenicznym i klasyfikować go w ten sposób wedle swojego uznania ?

Czy po prostu "walną" sobie profilaktycznie z automatu regułkę, aby się zabezpieczyć i ograniczyć ewentualne zwroty ?

Czy być może po ludzku się pomylił i umieścił taki zapis nie do takiej ofery jak trzeba ?

Chcę dokonać zwrotu i teraz chyba będę musiał się dodatkowo kontaktować z sprzedawcą i wyjaśniać z nim co ma na myśli.

oznacz moderatorów
21 ODPOWIEDZI 21

mcscraby
#8 Zapaleniec#

@brakestop 

Nie nie jest to samo. Modki zaklepią screena za jakiś czas to się pojawi dla ogółu.

Jest info  :

Zwrot ograniczony oraz ten produkt ma ograniczone prawo do odstąpienia od umowy.

oznacz moderatorów

brakestop
#16 Inspirator#

Myślę, że zamiast tracić swój czas, napisz do sprzedającego. To supersprzedawca, ma tylko jednego negatywa i to za złośliwego prztyczka od fochliwego kupującego.

Pewnie przyjmą zwrot bez zająknięcia.

od Wirtualny_Market
|Firma|poleca 99,7%
--------------------------------------------------------------------------------------------
oznacz moderatorów