anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pomniejszony zwrot pieniędzy, za zwrócony towar

dawid24842
#1 Nowicjusz#

Dzień dobry .borykam się z problemem którym zakupiłem kompresor z sklepu [edycja] a więc opisuje sytuację kupiłem ten kompresor przyszedł w dobrym stanie sprawdziłem go i spowrotem odesłałem bo stwierdziłem że jest jak dla mnie za słaby...odesłałem ten kompresor po czym stwierdzono że go używałem co to nie jest prawdą. I wrócił niby do sklepu jako uszkodzonym...to ja napisałem że proszę wrócić mi ten kompresor uszkodzony za który Mosze tak i tak zapłacić . Wiadomość dostałem zwrotna że oni nie mogą mi go wysłać .więc dlatego kieruje tą sprawę tutaj 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

fox_paws
#15 Entuzjasta#

@dawid24842 I czego oczekujesz?

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@dawid24842 Po złożeniu oświadczenia o odstąpieniu od umowy, umowa ta zostaje uznana za niezawartą - tracisz prawo własności do towaru - więc to normalne, że nie chcą Ci go odesłać bo towar nie stanowi już Twojej własności.

Za towar, za zwrot i za utratę wartości odpowiadasz Ty.

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@dawid24842 Sprzedający w pewnych sytuacjach, może pomniejszyć kwotę zwrotu (powinien jednak uzasadnić, z czego to wynika). Jako Allegro nie możemy podważać decyzji sprzedającego w tej kwestii. Jeżeli nie zgadzasz się z pomniejszoną kwotą to zachęcam do bezpośredniego kontaktu ze sprzedawcą lub rozpoczęcie dyskusji, aby wyjaśnić tą sytuację. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów