Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
donini_donini taki sprzedwaca sprzedał mi podróbę paska. Pasek rozpadł się dosłownie po 3 mieś. Na moją prośbę o zwrot otrzymałem dzisiaj taką informację
Pasek jest oryginalny. zwrot nie jest możliwy po 3 miesiącach. idź na policję!
Jak mam zareagować?
dzisiaj, 16:46
Złóż reklamacje. Standardowy czas na odstąpienie to 14 dni a rękojmię 2 lata. Na jakiej podstawie twierdzisz że to podróbka?
Pasek rozpadł się po moze 10 użyciach! Mam oryginalny taki sam tylko inny kolor! Kompletnie inna konsystencja materiału. Poza tym pasek takiej firmy jak Mont Blanc nie rozpada się i nie urywa po kilku użyciach!
Poczytaj o rękojmi. Bo do zwrotu prawa już faktycznie nie masz, masz za to prawo do reklamacji. Kupiłeś od firmy?
Trudno powiedzieć czy to firma czy osoba! Pierwszy raz się z takim czymś spotkałem! Jak wogóle zrobić taką reklamację tutaj na Allegro? Ponieważ tak jak pisałem pan dosc lapidarnie wysłał mnie na policję!
Jak wszędzie - należy w piśmie reklamacyjnym przedstawić swoje roszczenia oraz dostarczyć pismo razem z reklamowanym towarem do sprzedającego.
Na początek skontaktuj się z Allegro w tej sprawie przez formularz;
Kliknij nazwę sprzedającego a następnie „oceny i komentarze”, tam będzie napisane czy to firma.
Jeśli to firma, wyślij pismo reklamacyjne bez odsyłania przedmiotu i określ swoje żądania, naprawa, wymiana, odstąpienie od umowy (na podstawie art. 560 Kc.) Brak odpowiedzi na reklamację w ciągu 14 oznacza jej uznanie.
Jeśli to prywatny sprzedawca masz znacznie trudniej, po wysłaniu reklamacji pozostaje liczyć na pomoc Allegro, bo na sąd się raczej nie zdecydujesz. Właśnie w takich przypadkach potrzebna jest możliwość wystawiania ocen po 90 dniach, którą Allegro zabrało.