anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Potrzebuję pomocy w sprawie złożonej reklamacji do rowerki_com

maciej674
#1 Nowicjusz

Dzień dobry dnia 29/11/2025 kupiłem pilot do telewizora Samsung od rowerki_com, numer zamówienia: cc818850-cd0f-11f0-9d07-bb7b1-c58ecca i po około 2 miesiącach przestały działać przyciski: Guide, ściszanie, szczałki góra, dół nawet po włożeniu nowych baterii, po paru dniach otrzymałem odpowiedz od sprzedawcy który stwierdził że opisane objawy wynikają z czynników eksploatacyjnych takich jak zawilgocenie, zabrudzenie styków, uszkodzenie mechaniczne. Wysłałem zakupiony towar na swój koszt, sprzedawca po zweryfikowaniu towaru przesłał mi 4 zdjęcia i stwierdził nalot na powierzchniach stykowych co według sprzedającego wskazuje na oddziaływanie czynnika zewnętrznego np. wilgoci z czym nie mogę się zgodzić ponieważ gdyby na pilot miała mieć wpływ wilgoć to by przestały działać wszystkie przyciski a nie tylko te które wymieniłem wyżej, a po drugie zalanego pilota na pewno bym nie odesłał do sprzedawcy w ramach gwarancji. Podejrzewam, że zakupiony pilot nie był dokładnie sprawdzony czy wszystkie przyciski dobrze działają. Proszę o pomoc w sprawie zwrotu kwoty lub wymiany na nowy.

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@maciej674 odwołaj się od reklamacji, potem możesz się udać do rzecznika konsumenta i do sądu, nikt tu nie podważy ani nie zmusi sprzedawcy do oddania Ci kasy 😄

Możesz jeszcze do allegro napisać czasem oddają kasę z ochrony kupujących po zgłoszeniu sprawy na policję 😄

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@maciej674 Reklamacja leży w całości po stronie sprzedającego, więc nie za bardzo mogę coś zrobić w tej sprawie. Allegro nie może wpływać na decyzje reklamacyjne. 

Jeśli sprzedawca odrzucił reklamację, możesz oznaczyć dyskusję jako nierozwiązaną, lub poprosić o pomoc Allegro w dyskusji. 

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów