anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Powiększenie miniaturek

MAMY ROZWIĄZANIE!
Wioletta2701
#14 Krzewiciel#

Od pewnego czasu (nie pamiętam odkąd tak się stało) nie powiększają mi się miniaturki zdjęć na liście przedmiotów. 

Nie wiem, czy wprowadzono jakieś zmiany, o których nie wiem, czy to jakiś błąd.

Ubiegnę pytania o ciasteczka, bo regularnie czyszczę komputer z plików cookie i pamięć podręczną.

Będę wdzięczna za podpowiedź, co jest grane 🙂

Wiola
oznacz moderatorów
17 ODPOWIEDZI 17
pinsplash
#21 Demiurg#

@Wioletta2701 Sprawdź przeglądarkę, miałem kiedyś podobne problemy na lisku.

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów
Wioletta2701
#14 Krzewiciel#

@pinsplash  Z liska obecnie nie korzystam, tylko z Chrome, ale sprawdzę też na lisku 😉

Na lisku niestety też nie działa 😞 

Wiola
oznacz moderatorów
Knowhere
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów
Knowhere
#21 Demiurg#

*1366x768

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów
Wioletta2701
#14 Krzewiciel#

@Knowhere  Jutro sprawdzę 🙂 

Wiola
oznacz moderatorów
Wioletta2701
#14 Krzewiciel#

@Knowhere  Mam normalny płaski monitor AOC. Na tym monitorze wszystko funkcjonowało normalnie. Dopiero od niedawna miniaturki po najechaniu nań myszką się nie powiększają. 

Wiola
oznacz moderatorów
Knowhere
#21 Demiurg#

@Wioletta2701 Nieważne czy jest to płaski monitor czy nie, ważna jest jego rozdzielczość. Bo właśnie niedawno coś się zmieniło na allegro od strony kodu i na zbyt niskich rozdzielczościach tzw. tooltipy już się nie pokazują. Jedyny ratunek na dzień dzisiejszy, to pomniejszenie strony.

oznacz moderatorów
Wioletta2701
#14 Krzewiciel#

@Knowhere  Teraz rozumiem, o co chodzi. Myślałam, że przestarzałe monitory mogą mieć wpływ na to.

Dziękuję za informację 🙂 

Wiola
oznacz moderatorów
Knowhere
#21 Demiurg#

@Wioletta2701 Nie ma za co:)
Przy okazji napisz jaką masz rozdzielczość monitora - tak z ciekawości i dla informacji innych, którzy będą mieli ten sam problem.

oznacz moderatorów
Wioletta2701
#14 Krzewiciel#

@Knowhere   Miałam 1024 x 768 pixeli, a obecnie mam 1152 x 864 pixeli. Dodam, że mam starszy model komputera, bo w nowszych mogą być inne parametry. 

Najważniejsze, że zmiana parametrów mi pomogła, za co raz jeszcze dziękuję 🙂

Wiola
oznacz moderatorów
Knowhere
#21 Demiurg#

@Wioletta2701 Tu głównie chodzi o te 768 (czyli rozdzielczość w pikselach w pionie) - jest za mały viewport (obszar roboczy) i dlatego nie działają tooltipy, bo zwyczajnie się w nim nie mieszczą.
Jeszcze takie pytanie techniczne: czy masz ustawioną natywną (zalecaną) rozdzielczość tego monitora?

oznacz moderatorów
Wioletta2701
#14 Krzewiciel#

@Knowhere  Na tym się nie znam, ale najważniejsze, że wszystko działa i mogę powiększać miniaturki, za co Ci bardzo dziękuję 🙂

Wiola
oznacz moderatorów
Knowhere
#21 Demiurg#

@Wioletta2701 Wchodzisz w "panel sterowania", następnie "ekran" i po lewej klikasz w "dopasuj rozdzielczość". Albo PPM (prawy przycisk myszki) na pulpicie i wybierasz "rozdzielczość ekranu".

oznacz moderatorów
apawlik
#7 Wielbiciel#

U mnie też się zepsuło. Zwiększyć rozdzielczości nie dam rady bo matryca nie jest z gumy. Z resztą wygląda na to, że nie ma znaczenia rozdzielczość ekranu ani rozmiar wyświetlacza. Na ekranie 17''1920/1080 nie działa, ale działa na 13'' 1600/900 🙂  Po lekturze dyskusji sprawdziłem skalowanie ekranu przeglądarki ( CTRL+rolka /f-FOX/ ). Poprawia się po pomniejszeniu. Tyle, że to jest proteza. Ciekawe czy Allegro zamierza to poprawić? Wcześniej było dobrze, a teraz okienko jest 2x większe, zawiera te same informacje i nie działa prawidłowo...

oznacz moderatorów
Wioletta2701
#14 Krzewiciel#

@apawlik

Po zmianie tych ustawień, też mam głupio wyglądający ekran, a zdjęcie mojego śp. psa jest nieproporcjonalne. Też nie rozumiem, na co komu te zmiany. Masz rację, że matryca nie jest z gumy.

Wiola
oznacz moderatorów
Knowhere
#21 Demiurg#

@Wioletta2701 Których ustawień? Bo ja nie kazałem niczego zmieniać, tylko spytałem jaka jest rozdzielczość natywna (właśnie taka powinna być ustawiona) Twojego monitora i wskazałem Ci, gdzie to sprawdzić.
Może po prostu podaj model monitora, to sam sobie znajdę😛

oznacz moderatorów
Knowhere
#21 Demiurg#

@apawlik Nie wiem dlaczego masz takie problemy. U mnie na 1680x1050 (natywna rozdzielczość monitora, którego obecnie używam) wszystko działa bez problemu. I to bez pomniejszania strony (jest ustawiona na 100%).
Rozdzielczości zwiększać powyżej natywnej nie powinno się (jest duża szansa na ubicie matrycy), bo to już nie monitory CRT.

"Wcześniej było dobrze, a teraz okienko jest 2x większe" - wiesz, to pokłosie szalonego pędu dostosowywania interfejsów do ekranów urządzeń debilnych mobilnych.

oznacz moderatorów