Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Hej, na spotted mojego miasta pojawiło się dziś ogłoszenie o treści:
Mi trąci oszustwem, uważaj.@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @ko_alka @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Darmowy laptop ale pewnie za kaucją 😉
„Czy Allegro szuka osób w taki sposób do obsługi czatów?”
Pytasz serio?
Oczywiście że nie.
Nie rozumiem jak można tu mieć w ogóle jakiekolwiek wątpliwości 🙉
@pa_cylka Nie, to z pewnością nie jest ogłoszenie od nas.
Też mam taką propozycję pracy i nawet umowę
@Client:34229466 napisał(a):
Też mam taką propozycję pracy i nawet umowę
Obrazka nie widzimy, ale to jest oszustwo i taka osoba staje się słupem. Wszystkie dane są lewe. Kończy się to długami oraz wizytą na policji w roli oskarżonego.
W większości przypadków chodzi o wystawienie towaru na Allegro, jego sprzedaż... po otrzymaniu pieniędzy trzeba przelać pieniądze "pracodawcy", aby mógł wysłać towar... wtedy pracodawca się ulatnia. Paczka nie zostaje nigdy wysłana, a ten co sprzedał... no cóż, musi oddać pieniądze ze swojej kieszeni plus dodatkowe kłopoty.
Właśnie trafiłam na dokładnie to samo ogłoszenie. Niby rekrutuje rekruterka z allegro.
Laptop , praca zdała. Szkolenie 2 h z pracownikiem z allegro w domu lub w innym miejscu. Umowę też dostałam do wglądu.
Jak zapytałam o potwierdzenie numer kontaktowy np do kadr otrzymałam odpowiedź żebym podała swój numer a ona zadzwoni do mnie z siedziby.
To ściema. Pracownicy allegro mają 10 minut szkolenia (przeczytanie raz regulaminu) i zatrudniani są przez agencję pracy tymczasowej.
To nie jest prawdziwe Allegro jeśli nie wspominają nic o obrażaniu klientów mówiąc im w twarz, że zgłaszane przez nich problemy nie są problemem, bo nie 😉
Radzę uważać na oszustów. I uważać na Allegro, bo potem taki klient dostaje ankietę oceniającą obsługę...
Ja również dostałam taką ofertę pracy, tylko mi pisali, że nie będę niczego wystawiać jako sprzedająca tylko odpowiadać na wiadomosci
Będą mieli Twoje dane, a potem...