Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Otrzymałem dwie wiadomości na allegro lokalnie danej treści:
Kupujący rozpoczął zakup 8 szt. przedmiotu. Sprawdź status sprzedaży w sekcji Zamówienia od kupujących.
Cześć A***** Z***** (4dii154). Nowa wpłata od kupującego wiolkkaa! Razem : 79,60 zł
Niestety było to moje pierwsze ogłoszenie na allegro lokalnie i wysłałem przedmioty(wirtualne). Dałem się oszukać?
Jeżeli tak, co robić.
4dii154 Sprawdź status sprzedaży w sekcji Zamówienia od kupujących.
Jeśli transakcja tam figuruje jako opłacona to OK , ale jeśli nie ma to pozostaje Ci policja ....
coś takiego:
Kupione:
Liczba sztuk: 8
Płatność: Rozpoczęta
Przesyłka elektroniczna (e-mail) - przedpłata
Dodatkowo informacje:
"Przelew bezpośredni payU - wpłata zatwierdzona"
Płatność: Rozpoczęta czyli jeszcze środki nie wpłynęły
status "Rozpoczęta" jest prawdopodobnie po kliknięciu przycisku Kup Teraz
To lipa. Nie ma czegoś takiego jak płatność rozpoczęta i jednocześnie wpłata zatwierdzona.
Chyba pozostaje odwiedzić panów w niebieskich mundurach
wiolkkaa jako użytkownik istnieje na allegro
Tak, dałeś się oszukać, o ile nie masz pieniędzy w zakładce Allegro Finanse tu; https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji#!/ Możesz to zgłosić na policję.
Niestety, dałem się zrobić na szaro
@4dii154 - a kiedy to się wszystko działo ? Może jest OK, tylko trzeba poczekać na hajs. Więcej wiary w Bliźniego. No chyba że minął czas dłuższy niż 3-5 dni, to wtedy prawdopodobieństwo wtopy jest wysokie. Na razie bez paniki.
To jest sytuacja sprzed godziny. Brak kontaktu z tym człowiekiem. Jeżeli faktycznie byłoby to przez PayU to jednak byłaby ta informacja.
Poczekam do wieczora. Jeżeli nic się nie zmieni będę musiał coś z tym zrobić.
@4dii154 - a nie masz danych Kupującego żeby się skontaktować ? I po prostu pogadać ? zapytać ?
Nie mam nic oprócz nicku z allegro
@terazauto pewnie tylko adres mail- na które wysłał zamówienie.
Nawet tego nie ma
@4dii154 No to niezła lipa.Spróbuj napisać tu
https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=deaeb72e-573a-4c73-9a8d-79fb2e16f5f1
@pulkownik66 - no to kufa śłednio.... to jak @4dii154 Kupującemu wysłałeś ten produkt ? SMS-em czy użyłeś Mocy ?
Było to złoto z gry MMO. Potrzebowałem tylko nick Postaci podany przez rzekomo "kupującego"