anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Prawo zwrotu słuchawek TWS

MAMY ROZWIĄZANIE!
Adramel
#10 Popularyzator#

Wiem że podobne tematy były wałkowane ale nie widzę żadnego wspólnego wniosku, choć cześć kupujących pisze że po delikatnych fochach sprzedawcy przyjmowali zwroty
Ale do rzeczy. Zastanawiam się nad zakupem słuchawek TWS. "Duzi" sprzedawcy w informacji o zwrotach podają jakieś dziwne informacje że:
Nie możesz odstąpić od umowy, jeśli kupisz produkt higieniczny w zapieczętowanym opakowaniu i je otworzysz. Do takich produktów należą m.in.:

• testy ciążowe,
  • końcówki do szczoteczek,
  • soczewki kontaktowe,
  • maseczki.

Słuchawki nie są żadną z tych rzeczy, wiec po co jest zamieszczona ta informacja? 
Czy moderatorzy allegro wypowiedzieli się już w tej kwestii bo jeżeli tak to mi to umknęło. 

oznacz moderatorów
53 ODPOWIEDZI 53
drekenzes
#17 Koryfeusz#

@Client:116336076 I to pisze ktoś, kto tworzy nowe konto na Allegro tylko po to, by móc coś anonimowo wybazgrać na forum gadane 🙂 Tak to jest, gdy wypłata spływa z korporacji, co nie?

#17 Koryfeusz#

@Client:116336076 Nikt nie zazdrości pracy w firmie, której pracownicy boją się wracać do domu z drugiej zmiany komunikacją publiczną. To tak dla przypomnienia jednego z postulatów ze strajków w Allegro.

#17 Koryfeusz#

@Client:116336076 Zacznij stosować się do przepisów, obowiązków ustawowych oraz papierków, które podpisywałeś w firmie. Albo zacznę rozliczać i Ciebie i Twoją firmę krzak. I zobaczymy jak wtedy będziesz mądrował.

I nie zapominaj, że występuję tutaj jako osoba prywatna. A upublicznianie niejawnych tutaj informacji mogę rozliczyć i Ciebie i osoby odpowiedzialne za to pseudo forum. Kto odpowiada głową za to forum to jest oczywiste.

#17 Koryfeusz#

@Client:116336076 Na koncie prywatnym nie ma danych firmowych. Jeśli lubisz świecić oczkami na kontroli, to da się załatwić, widać nudno tam macie.

I sobie przeczytaj ankietę co sądzę na temat sprzedaży na Allegro i dalszych współpracy, więc stwierdzenie że tak bardzo chce tu sprzedawać i być jest mocno chybione. Chyba że została usunięta, bo wiele razy wypełniana i ponownie wysyłana.

#21 Demiurg#

@Adramel @drekenzes @_Likos_ @mdrogeria @komis-bell @la_nika i cała reszta osób z wątku których było tu wiele i jeszcze trochę a których nie będę szukał nicków by wstawić specjalnie a mogą być zainteresowani tematem przyszła odpowiedź UOKIU na temat wątku i towarów z wyłączeniem zwrotu jako higienicznych. Odpowiedź w załączniku i powiem tak nie wiem co myśleć... zresztą zobaczcieuokik słuchawki.png

oznacz moderatorów
Adramel
#10 Popularyzator#

No to sprawa jasna, słuchawki da się odesłać bez wywoływania światowej pandemii;)
A właśnie zauważyłem że rejestrator samochodowy który kupiłem też jest przedmiotem higienicznym;))

Adramel_0-1699871926282.png

oznacz moderatorów
drekenzes
#17 Koryfeusz#

@Adramel z tym wideorejestratorem to czyste przegięcie sprzedawcy

#21 Demiurg#

@az1rael  bo teraz to sie gubie.

Czyli wg Pani z UOKiKU jeśli kupie sobie maszyne do pakowania próżniowego (np wędlin) to moge 

1) zakupić szoteczke do zębów

2) sprawdzic jej jakość ( czytaj : poużywac przez tydzień)

3) zapakować próżniowo ( bo to bezpieczne w transporcie) i odesłać ?

Chyba przestane cokolwiek kupować w necie. Może tylko papier ksero bo na nim widac czy ktoś już drukowal czy też nie.

Bo wedłg tejże Pani wychodzi na to że można odeśłać wszystko aby tylko było bezpiecznie zapakowane DO TRANSPORTU a że ja to np wymocze wczesniej w Randapie to już nie ma znaczenia dla zdrowia?

Cóż tylko pogratulować wykładni

oznacz moderatorów
drekenzes
#17 Koryfeusz#

@_Likos_ i jeszcze opiera się na wykładni z 2017 roku, gdzie były zupełnie inne przepisy, a dyrektywa UE to jeszcze nawet w planach nie była

#17 Koryfeusz#

@az1rael odpisali co najmniej dziwnie, bo ja z tego rozumiem że możesz otworzyć nawet prezerwatywy, bieliznę, podpaski, przymierzyć i zwrócić, bo wysłać się da....

#13 Ambasador#

Dokładnie. Z tego pisma wynika, że można oddać niemal wszystko, aby tylko było dobrze zapakowane przy zwrocie.

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

@drekenzes trzeba by do tej książki zajrzeć jak ten ich guru to rozumie ale nie będę książki za 165 pln kupował

oznacz moderatorów
drekenzes
#17 Koryfeusz#

@az1rael Ciekawe co by na to odpisał sanepid.

#21 Demiurg#

Te odpowiedzi w uokik to tak samo jak na allegro. Każdy konsultant swoja książkę pisze.

oznacz moderatorów