anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Prośba do moderatorów o sprawdzenie

petu
#7 Wielbiciel#

Witam, proszę moderatorów o sprawdzenie na moim koncie allegro czy nie mam urkytych zakupów z okresu sierpień, wrzesień, październik 2024r. Sytuacja jest bardzo poważna ponieważ pobrałem raport BIK w którym mam aktywne zobowiązanie o tytule AION BANK (CESJA ALLEGRO PAY) i nie jest spłacane a w szczegółach cały czas co kilka dni kwota zadłużenia się zmienia. Kwota kredytu to 1142 zł. Proszę potraktować tą sprawę jako bardzo pilną i taki nadać jej priorytet - być może wpadłem na trop czegoś nielegalnego ...

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@petu sprawdziłam Twoje konto i w tym okresie nie ma ukrytych zamówień, ale są zakupy opłacane przez Allegro Pay, więc jeśli chcesz wyjaśnić tę sytuację zapraszam do kontaktu przez formularz: https://allegro.pl/pomoc/kontakt. Jest to jedyna możliwa forma kontaktu, ponieważ zanim nasi pracownicy udzielą Ci szczegółowych informacji dot. Allegro Pay Twoje konto musi zostać zweryfikowane.  

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

petu
#7 Wielbiciel#

Wykupiłem RAPOTR BIK Okazuje się, że w raporcie bik mam zadłużenie, którego nigdy nie realizowałem, nigdy nie kupowałem tym bardziej na allegro – nie mam nic w kupionych przedmiotach, a zadłużenie na kwotę 1425 zł z odsetkami, a kwota pierwotna to 1142 zł.

Wierzycielem jest AION BANK (CESJA ALLEGRO PAY) z dnia 12 wrzesień 2024.

W tym okresie i + - pół roku na kwotę 1142 zł na Allegro nic nie kupowałem !!!!

Wg. Raportu jedną ratę spłaciłem (nie mam w historii przelewu wychodzącego na taką kwotę 49 zł) albo zakup rozłożony był na 29 rat.

Sytuacja jest poważna i na pewno tego nie zostawię bez echa. Czekam na kontakt z Waszej strony i będę chciał zgłosić sprawę do prokuratury.

Raport mam pobrany więc dowód jest

Napisałem już na wszystkich możliwych kanałach ale taki moloch jak Allegro powinno mieć jakiś telefon  (alarmowy)

oznacz moderatorów

petu
#7 Wielbiciel#

Twoja wiadomość nie dotarła do niektórych lub do wszystkich adresatów.

Temat: RE: Odpowiedź na zgłoszenie nr "49329377"    [ ref:!00D240aE05.!500Ti0MXKjL:ref ]

Wysłano:    10.02.2025 11:16

Następujący adresaci nie są osiągalni:

'Allegro Kontakt' w dniu 10.02.2025 11:16

554 (#5.3.0) Nie przyjmiemy tej wiadomosci poniewaz jest to spam - zobacz strone: http://poczta.wp.pl/info-antyspam-polityka.html / We can't accept this message because it is spam - see: http://poczta.wp.pl/info-antyspam-policy.html [127]

Próbuje odpowiedzieć na maila do Pani Oli i takie oto dostaje info zwrotne ze nie mogę bo moje wiadomości to SPAM !!!

Powtarzam, nie zgadza się data zakupu, nie zgadzała się kwota zakupu, nie zgadzała się wysokość rat, i nie zgadzała się spłacona kwota oraz pozostała do spłaty – czyli wpisują do biku na oko ? Czy może wy przekazujecie tak na pół gwizdka – proszę o odpowiedź

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@petu weryfikuję kwestię braku możliwości odpowiedzi a wiadomość mailową i wrócę z informacją, gdy tylko ustalę szczegóły. Przykro mi, ale na forum nie mamy wglądu w szczegóły Twojego konta i sytuację w Allegro Pay, możesz wyjaśnić jedynie przez formularz kontaktowy. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów