Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Kupiłem od [edycja] dwie szt. prześcieradeł
[edycja]
gdzie w tytule jest wyraźnie napisane, że jest grube. W mojej ocenie jest ono normalnej grubości jak każde inne, zatem wystawiłem ocenę 4 i polecam ten zakup. Sprzedający poprosił mnie o usunięcie mojej pozytywnej oceny i dodatkowo wg mnie próbuje przekupić mnie gratisem za 15zł. Oto treść wiadomości od sprzedającego:
[edycja],sprzedawca [edycja] poprosił Cię o usunięcie oceny.Każdy e-mail transakcyjny od Allegro zawiera Twoje imię, nazwisko oraz login * |
Czy zgadzasz się na usunięcie Twojej oceny?Uzasadnienie prośby o usunięcie"Witam serdecznie, jest nam niezmiernie przykro, że nie zasłużyliśmy na pełny komplet gwiazdek w ocenie. Staramy się by każdy klient był maksymalnie zadowolony z zakupów, dlatego przy kolejnych zakupach dorzucimy w gratisie fajną poszewkę na jaśka o wartości 15,00 zł proszę tylko zaznaczyć to podczas składania zamówienia. Jednocześnie będzie nam miło o zgodę na usunięcie opinii. Dziękujemy za poświęcony czas." Jak mam wobec powyższego postąpić? |
@12345mario Cześć. Wystawiłeś subiektywną ocenę i nie musisz zgadzać się na propozycję sprzedającego, jeśli nie masz takiej ochoty. Decyzja należy tylko i wyłącznie do Ciebie.
A czy gratis od sprzedającego w formie artykułu za 15zł nie jest próbą przekupstwa i naruszeniem regulaminu allegro za usunięcie mojej oceny?
Ten gratis to już sam w swoim sumieniu rozstrzygnij, lepiej zostawić ocenę, ale....bywa różnie.🙁
Ja do tych prześcieradeł kłócił bym się o pierzynę. Tak, tylko za pierzynę usunę ocenę.
Co to znaczy BYWA RÓŻNIE?
On sam tego nie wie, napisał, aby napisać.
@LEW433 "ale....bywa różnie" - tzn. jak? Kwadratowo i podłużnie? To teraz tłumacz się autorowi wątku 😋
Ja nie mam z czego w tym zakresie, nie przekupywalny jestem. Zdziwiony!😲
@LEW433 No, domyślam się, ale takim sformułowaniem zasiałeś niepokój u pytającego. Teraz musisz z tego jakoś wybrnąć 😊
@12345mario Tak, to jest próba przekupstwa, jednak Allegro na to pozwala, a przynajmniej nie widzi w tym niczego złego. Usuń ten komentarz sprzedawcy, a potem wystaw kolejny, negatywny. Daj tylko 1 gwiazdkę za obsługę i napisz tam, że sprzedawca chciał Cię przekupić po wystawieniu 4 gwiazdek. Jeśli nie minęło 90 dni od zakupu, po usunięciu oceny możesz ją wystawić po raz drugi.
Hmmm, ja wiem. A może po prostu olać sprawę i nic wogóle nie zmieniać? Sam nie wiem.
@xyz96 Jak usunąć ocenę wystawioną sprzedającemu? Proszę o konkretny link do zmiany oceny. Rozumiem, że mam zmienić ocenę wystawioną sprzedającemu, a nie zakupionego artykułu?
@12345mario Masz prośbę o usunięcie oceny - kliknij tam, że się zgadzasz, potwierdź chęć usunięcia. Tak, będzie to usunięcie oceny sprzedawcy, a nie produktu; https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/oceny-i-komentarze/jak-usunac-ocene-wystawiona-sprzedajacemu...
Jeżeli nie masz już możliwości potwierdzenia, napisz do Allegro tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=1aab3926-a59f-4f0a-b91a-ab3d4e469201 i poproś o usunięcie tej oceny sprzedawcy. Potem możesz wystawić ocenę ponownie.
Gdyby Allegro nie było tak niesprawiedliwe dla sprzedawców pod kątem ocen, to nie dochodziłoby do takich sytuacji. Sprzedający dwoi się i troi, żeby zadowolić klienta, a wystarczy kilka słabszych ocen i statystyki lecą na łeb na szyję. Niestety pojawia się coraz więcej klientów, którzy uwielbiają wystawiać negatywy - może dla zabawy, że komuś dowalą. Więc proszę nie dziwić się sprzedającym, że wychodzą z takimi propozycjami. Tak jak zdarzają się nieuczciwi sprzedawcy, to niestety takich klientów też jest sporo. Szkoda, że ocenie podlega tylko jedna strona transakcji. Klient jak zwykle "święty" wg Allegro.