anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

problem z akcesoriami do bmw na allegro

Client:145427750
#1 Nowicjusz

Proszę o poradę, bo znalazłem się w dość nietypowej sytuacji. Obecnie mój samochód jest naprawiany w ASO BMW. W trakcie naprawy potrzebne były nowe emblematy. Na części z ASO musiałbym czekać jeszcze następne kilka tygodni, więc kupiłem emblematy od sprzedawcy na Allegro. W ofercie w parametrach był wpisany producent BMW OE, a w opisie sprzedawca zapewniał, że są to oryginalne emblematy. Po otrzymaniu przesyłki przekazałem je do ASO, aby zamontowali je przy okazji naprawy. Następnego dnia zadzwonił do mnie pracownik ASO i poinformował, że przekazane przeze mnie emblematy są nielegalnymi podróbkami. Wyjaśnił mi, po czym można odróżnić oryginał od podróbki i stwierdził, że nie ma wątpliwości, że są to produkty nieoryginalne, bezprawnie wykorzystujące zarejestrowany znak towarowy. Powiedział również, że nie mogą ich zamontować, a sprawa ma zostać zgłoszona na policję i towar zostanie przekazany jako dowód. Skontaktowałem się ze sprzedawcą. Nie chciał potwierdzić czy sprzedany towar jest oryginalny. Odpowiedział jedynie, że jeśli mi się nie podoba, to mogę odesłać towar.
Jako, że nie mam towaru bo został przekazany na policję to co radzicie zrobić w takiej sytuacji ?

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Poproś ASO o potwierdzenie tego na piśmie i z tym pismem zgłoś się do sprzedającego. 

oznacz moderatorów

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:145427750 Najlepiej rozpocznij ze sprzedającym dyskusję. W ciągu 24 godzin będzie musiał przedstawić swoje stanowisko, a pracownicy Allegro będą mieć wgląd w te informacje i będą mogli zareagować.

Natalia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów